Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Τις ανακαινισμένες νοσηλευτικές πτέρυγες του ναυτικού νοσοκομείου εγκαινίασε ο Δ. Βίτσας



Τις ανακαινισμένες νοσηλευτικές πτέρυγες του ναυτικού νοσοκομείου Αθηνών, τον χώρο υποδοχής ασθενοφόρων στην είσοδο του τμήματος επειγόντων περιστατικών και το νέο αξονικό τομογράφο, τελευταίας τεχνολογίας, εγκαινίασε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας.

«Με την παρούσα ανακαίνιση δίνεται η δυνατότητα στα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, στα μέλη των οικογενειών τους, καθώς επίσης και στους δικαιούχους συμπολίτες μας, αν το χρειαστούν να νοσηλευτούν, υπό την επίβλεψη και τη φροντίδα άρτια επιστημονικά καταρτισμένων ιατρών και νοσηλευτών, σε ένα χώρο υψηλών προδιαγραφών, που σέβεται την αξιοπρέπεια και τις ανάγκες τους», επισήμανε, μεταξύ άλλων, στο χαιρετισμό του.

Παράλληλα, εξήρε την άψογη συνεργασία μεταξύ του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος.

Ο κ. Βίτσας εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το προσωπικό, για την ολοκλήρωση ενός τόσο σημαντικού έργου και τη συνεισφορά του στον στόχο της διατήρησης και της αναβάθμισης του επιπέδου των παρεχόμενων υγειονομικών υπηρεσιών.

Η ανακαινισμένη νοσηλευτική πτέρυγα 5Β, προορίζεται κυρίως για νοσηλεία ασθενών των δύο παθολογικών κλινικών, καθώς και της νευρολογικής κλινικής του ΝΝΑ. Η αναβάθμιση των υποδομών και η προσθήκη, για πρώτη φορά, δύο θαλάμων αρνητικής πίεσης, για νοσηλεία βαρέως πασχόντων από λοιμώδη μεταδοτικά νοσήματα, συντελεί στην ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υγειονομικών υπηρεσιών.

Επίσης, στο ναυτικό νοσοκομείο Αθηνών, από τον Σεπτέμβριο του 2015, μετά την ανακαίνιση της νοσηλευτικής πτέρυγας 4Δ, λειτουργούν συνολικά 17 νέα εξωτερικά ιατρεία, στα οποία πραγματοποιούνται εξετάσεις ασθενών, ειδικές διαγνωστικές αλλεργικές δοκιμασίες, ειδικός εργαστηριακός καρδιολογικός και νευρολογικός έλεγχος, καθώς και βραχεία νοσηλεία σε ρευματολογικούς και νευρολογικούς ασθενείς. Η λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων της 4Δ συντελεί στην καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών.

Περαιτέρω, στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών υγείας του ΝΝΑ, αντικαταστάθηκε και ο αξονικός τομογράφος με νέο, που παρέχει δυνατότητα ταχείας απεικόνισης, σε συνδυασμό με σημαντική μείωση της ακτινοβολίας την οποία δέχεται ο ασθενής.

Σημειώνεται ότι το Λιμενικό Σώμα παραχώρησε ένα ασθενοφόρο όχημα τελευταίας τεχνολογίας και μία οδοντιατρική έδρα, για την κάλυψη αναγκών του ναυτικού νοσοκομείου.

Στην τελετή παρέστησαν ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης.