Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Τι υποστήριξε ο Κοντονής για παραίτηση Ράικου;



Για εύλογα ερωτηματικά που γεννώνται από την παραίτηση της εισαγγελέως Ράικου κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης ο οποίος παράλληλα σημειώνει πως οι χαρακτηρισμοί Ράικου αποτελούν απόδειξη εκνευρισμού και σπασμωδικότητας. 

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του ο υπουργός αναφέρει: 

«Εύλογα ερωτηματικά προκαλεί η υποβολή παραίτησης της Εισαγγελέως κυρίας Ράϊκου, δύο μήνες πριν τη λήξη της θητείας της, με αφορμή δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας. 

 

Η υποβολή παραίτησης διανθιζόμενη με ασύνδετους ισχυρισμούς που στοιχειοθετούν εκνευρισμό και σπασμωδικότητα, υπεβλήθη τη στιγμή που είχα τονίσει προς την κα Εισαγγελέα την απόλυτη στήριξη για τη διερεύνηση και αποκάλυψη του σκανδάλου Novartis και των εμπλεκομένων σ' αυτό. Στήριξη που από την πρώτη στιγμή της είχε παρασχεθεί εμπράκτως. 

Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει τον πολιτικό αγώνα για να σπάσει οριστικά ο φαύλος κύκλος της διαφθοράς και της διαπλοκής και θα συνεχίσει να εμπιστεύεται τους εισαγγελικούς λειτουργούς για τη διαλεύκανση των κρίσιμων αυτών υποθέσεων, ως των μόνων αρμοδίων να τις διεκπεραιώσουν».