Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Σύγκρουση κορυφής στη Βουλή για τη διαπλοκή



Στη Βουλή, όπου θα διεξαχθεί σήμερα η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή επικεντρώνεται το πολιτικό ενδιαφέρον, με την αντιπαράθεση μεταξύ του Πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αναμένεται έντονη.

Η συζήτηση, που θα ξεκινήσει στις 14:30, πραγματοποιείται μετά από αίτημα που είχε καταθέσει ο Αλ. Τσίπρας και σε κλίμα σφοδρής πολιτικής σύγκρουσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη Ν.Δ., με επίκεντρο τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και τη Δικαιοσύνη.

 

Για το πνεύμα της σημερινής τοποθέτησής του, ο Αλ. Τσίπρας είχε προϊδεάσει με την ομιλία του στη Βουλή όταν και κατέθεσε το σχετικό αίτημα για συζήτηση για τη διαπλοκή: «Μην νομίζετε ότι θα αποδράσετε. Θα έρθετε να μιλήσετε εδώ με ονοματεπώνυμα και με διευθύνσεις, μπροστά στον ελληνικό λαό, ενώπιος ενωπίω. Μπροστά στον ελληνικό λαό», είχε πει ο Πρωθυπουργός.

Δίνοντας τον τόνο ενόψει της σημερινής συζήτησης στη Βουλή, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς δήλωσε το Σάββατο: «Ας απολογηθούν στον ελληνικό λαό για την αεροπειρατεία και την ασυδοσία στα τηλεοπτικά πράγματα τα τελευταία τριάντα χρόνια (…) Τώρα έμειναν μόνοι να κάνουν τους δικηγόρους των αποτυχημένων της δημοπρασίας», είχε πει μεταξύ άλλων ο κ. Παππάς προσθέτοντας: «Τα υπόλοιπα τη Δευτέρα στη Βουλή».