Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Σκουρλέτης: Δεν θα με έβλεπα στη θέση του γραμματέα στην παρούσα φάση



Η θέση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κάτι που  θα έβλεπε αυτή τη στιγμή  ο Πάνος Σκουρλέτης, σχετικά με το ενδεχόμενο να αναλάβει γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά» ο κ. Σκουρλέτης μιλά και για τον ανασχηματισμό σημειώνοντας ότι θα πρέπει να γίνει με κριτήριο την αποτελεσματικότητα και την αποτίμηση της δουλειάς που έχει γίνει σε κάθε υπουργείο, ενώ για τη δική του θητεία εκτιμά ότι «το πρόσημο είναι θετικό».

Για τον ρόλο του κόμματος που αναζητείται μέσα από το συνέδριο, που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο κ. Σκουρλέτης απαντά πως αφενός θα πρέπει να αποκατασταθεί το ειδικό βάρος του ώστε «να παίζει έναν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των αποφάσεων». Αφετέρου «να αναλάβει το κόμμα το μερίδιο της ευθύνης ώστε και να μεταφέρει τον σφυγμό της κοινωνίας και ταυτόχρονα, όχι απλά να στηρίζει την κυβέρνηση, αλλά να αποτελεί και ένα είδος κοινωνικής συνείδησής της».

Για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές δηλώνει ότι «η σύγκρουση δεν σταμάτησε ποτέ, η έντασή της διαφοροποιήθηκε», διαπιστώνει ότι από τους θεσμούς υπάρχουν πλέον και απόψεις που είναι «πολύ κοντά με τους δικούς μας προβληματισμούς», ενώ συμπληρώνει τονίζοντας την ανάγκη «να αξιοποιήσουμε την κάθε ρωγμή, την κάθε αντίθεση που εμφανίζεται προς όφελος της χώρας μας».