Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Σκουρλέτης: Αυτό το πρόγραμμα δεν βγαίνει



«Είναι πολλά αυτά που ζήσαμε, κάναμε τη σωστή επιλογή μιας Αριστεράς που μάχεται. Συλλογική αυτοκριτική που πρέπει να κάνουμε για να αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος. Έλειψε το πολιτικό καθοδηγητικό κέντρο σε κρίσιμες αποφάσεις» είπε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Πάνος Σκουρλέτης. 

«Πολλές μάχες στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης ως σήμερα, τις έδωσε ο καθένας μόνος του. Χρειάζεται ένα πολιτικό κέντρο και αυτό το κέντρο είναι το κόμμα. Πέρα από τα πεδία της αντιπαράθεσης και της διαπραγμάτευσης που κερδίσαμε πολλά πράγματα η εκάστοτε αντιπαράθεση με τους θεσμούς εξαρτάται από τους εκάστοτε συσχετισμούς» συνέχισε. 

«Αυτό που μας δεσμεύει για τις ιδιωτικοποιήσεις είναι αυτά που είπαμε τον Σεπτέμβρη στον ελληνικό λαό. Αν η απομείωση του χρέους συνοδεύεται από νέο μνημόνιο αυτό θα πρέπει να απαντηθεί. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι αυτό το πρόγραμμα βγαίνει. Δεν μπορούμε να γίνουμε φορείς ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών που βλέπουν την υγεία, την παιδεία ως εμπόρευμα. Δεν υιοθετούμε το πρόγραμμα, είναι ξένο με μας. 

Το κόμμα είναι ενιαίο και θα έχουμε αποκαταστήσει τον πραγματικό χαρακτήρα των τάσεων ως συλλογικά όργανα και όχι με προσυννενοήσεις από πριν. Να ανατρέχουμε στα μεγάλα ιδανικά μας για να στοχεύουμε στον ορίζοντα του κοινωνικού μετασχηματισμού».