Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Σε νέα βάση ο διάλογος Εκκλησίας - υπουργείου Παιδείας



Τη συνέχιση, σε νέα βάση, του διαλόγου μεταξύ Εκκλησίας και υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στο μάθημα των Θρησκευτικών συμφώνησαν ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με τον νέο υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου στη χθεσινή, πρώτη συνάντησή τους.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία έγινε παρουσία του γ.γ. Θρησκευμάτων Γιώργου Καλαντζή, τέθηκαν όλα τα εκκρεμή ζητήματα που αφορούν στις σχέσεις Εκκλησίας - Πολιτείας, με τα Θρησκευτικά να βρίσκονται πρώτα στην «ατζέντα». Το θέμα αυτό, άλλωστε, θα τεθεί επί τάπητος στην αυριανή συνεδρίαση της Ιεραρχίας, όπου αναμένεται να συζητηθεί η πρόταση που θα κομίσει η ειδική επιτροπή της Εκκλησίας στον διάλογο με το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του αρχιεπισκόπου, ο κ. Ιερώνυμος εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο διάλογος για το θέμα θα αρχίσει από το μηδέν, με βάση όσα συμφωνήθηκαν στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Από την πλευρά του, ο κ. Γαβρόγλου τόνισε ότι η διαδικασία του διαλόγου είναι δυναμική, ενώ παράλληλα έκανε λόγο για διακριτούς ρόλους Εκκλησίας - Κράτους.