Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ρέντσι: Το δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου είναι ευκαιρία, που δεν θα ξανατύχει



"Το δημοψήφισμα για τις συνταγματικές αλλαγές της 4ης Δεκεμβρίου είναι μια ευκαιρία, που δεν θα ξανατύχει", δήλωσε εμφαντικά ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, σε δημόσιο διάλογο με τον δημοσιογράφο της Λα Στάμπα Μάσσιμο Γκραμελλίνι.

«Θα υπάρξουν σειρά άλλων ευκαιριών για να με στείλουν σπίτι μου, για να παραιτηθώ, αλλά αν κάποιοι ψηφίσουν απλώς κατά της κυβέρνησης, θα χάσουν μια ευκαιρία αλλαγής της χώρας. Μια ευκαιρία η οποία δεν θα τύχει ποτέ πια, στο διάστημα των επόμενων τριάντα χρόνων», πρόσθεσε ο κεντροαριστερός πρωθυπουργός.

Ο Ματέο Ρέντσι, τόνισε επίσης, ότι βρίσκει διασκεδαστική την όλη συζήτηση σχετικά με το πόσο ακριβώς θα αυξηθεί το ΑΕΠ της Ιταλίας, διότι «ο ίδιος ξέρει πως η χώρα ξαναμπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης».

Με αναφορά στην Wall Street Journal και τους Financial Times, οι οποίοι έγραψαν πρόσφατα ότι ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης δείχνει να έχει χάσει την πολύτιμη δυναμική της αρχικής περιόδου διακυβέρνησής του, ο απευθείας ενδιαφερόμενος υπογράμμισε ότι «θεωρεί πως οι εφημερίδες αυτές δεν είχαν ποτέ μια ακριβή αίσθηση του τι συμβαίνει στην χώρα».

Σε σχέση, δε, με την αύξηση του όλο και μεγαλύτερου αριθμού Ιταλών νέων που αποφασίζουν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό, ο Ματέο Ρέντσι δήλωσε ότι «η είδηση αυτή τον πλήγωσε» και πως θεωρεί ότι «όσοι νέοι θέλουν να φύγουν έχουν το απόλυτο δικαίωμα να το κάνουν, αλλά η κυβέρνηση πρέπει να δημιουργήσει ένα κλίμα που να τους επιτρέψει να γυρίσουν».