Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ψηφίστηκε η μεταβίβαση του 5% των μετοχών του ΟΤΕ



Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια, το νομοσχέδιο για το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας και άλλες διατάξεις.

Στο νομοσχέδιο ενσωματώθηκε και τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, για την κύρωση της τροποποίησης της Συμφωνίας Μετόχων μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της Deutsche Telecom AG, η οποία είχε κυρωθεί με το άρθρο δεύτερο του ν. 3676/2008 «Κύρωση της Σύμβασης Πώλησης Μετοχών μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Deutsche Telecom AG» (Α 139).

Επίσης ψηφίστηκαν τροπολογίες, οι οποίες αφορούν:

- Την ανάθεση προμήθειας ταινιών φορολογίας καπνού στην Τράπεζα της Ελλάδος.

- Την παράταση των ατομικών συμβάσεων για την καθαριότητα των κτιρίων των δημοσίων υπηρεσιών, των ανεξάρτητων αρχών, των ΝΠΔΔ, των ΝΠΙΔ και των ΟΤΑ.

- Ρύθμιση θεμάτων εισαγωγής αθλητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

- Ρυθμίσεις θεμάτων των Κέντρων Επιμόρφωσης Στελεχών του Εμπορικού Ναυτικού και της Σχολής Σωστικών Πυροσβεστικών Μέσων.

- Αύξηση κατά 30, του αριθμού των θέσεων των δικαστικών λειτουργών της ποινικής και της διοικητικής Δικαιοσύνης.

- Συμπληρωματικές ρυθμίσεις για θέματα μετεγγραφών ΑΕΙ, ρύθμιση θεμάτων του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ) των ΑΕΙ και τη ρύθμιση θεμάτων ΤΕΙ.

- Τροποποίηση της παρ. 5 του άρθρου 26 του ν. 4258/2014 σχετικά με τα υποβρύχια ΠΙΠΙΝΟΣ, ΜΑΤΡΩΖΟΣ, ΚΑΤΣΩΝΗΣ και ΩΚΕΑΝΟΣ, κυριότητας του ελληνικού Δημοσίου.

-Την παροχή εξουσιοδότησης στους υπουργούς Οικονομικών και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων να καθορίσουν τη διαδικασία συμμετοχής του ελληνικού Δημοσίου στην ικανοποίηση των πιστωτών σύμφωνα με τη διάταξη του πρώτου εδαφίου της παραγράφου 2 του αρ. 11 του ν. 3717/2008.