Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Πρωθυπουργός Μάλτας: Σκληρή στάση θα τηρηθεί απέναντι στη Βρετανία



Η Βρετανία θα αντιμετωπιστεί όπως η Ελλάδα και πρέπει να περιμένει ότι θα βρεθεί αντιμέτωπη με ένα ενιαίο μέτωπο των 27 της ΕΕ, στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Μάλτας.

Ο Τζόζεφ Μούσκατ υποσχέθηκε μία σκληρή γραμμή απέναντι στη Βρετανία, η οποία θα εξασφαλίσει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα φύγει από τις διαπραγματεύσεις με μία συμφωνία κατώτερη της θέσης που έχει εντός της ΕΕ.

Η Μάλτα θα είναι στην προεδρία της ΕΕ όταν θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση. «Οποιαδήποτε συμφωνία πρέπει να είναι δίκαιη, αλλά και υποδεέστερη», είπε ο Μούσκατ στο Politico, προσθέτοντας ότι οι συζητήσεις θα είναι «πάνω κάτω όπως αυτό που συνέβη με την Ελλάδα», στη διαπραγμάτευση του καλοκαιριού του 2015.

Η υπόσχεση του Μαλτέζου πρωθυπουργού για μία «κατώτερη» συμφωνία για τη Βρετανία είναι στην ίδια γραμμή με την πρόσφατη τοποθέτηση του Ντόναλντ Τουσκ. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είχε δηλώσει ότι η συμφωνία με τη Βρετανία πρέπει να μην αφήσει καμία αμφιβολία στις υπόλοιπες χώρες ότι είναι καλύτερο να παραμείνουν στην ΕΕ.