Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Πόλεμος ανακοινώσεων από ΑΝΕΛ-ΠΟΤΑΜΙ



Νέος πόλεμος έχει ξεσπάσει στην πολιτική σκηνή μέσω ανακοινώσεων. Συγκεκριμένα Ανεξάρτητοι Έλληνες και Ποτάμι έχουν μία νέα κόντρα με αφορμή τη δήλωση του Σταυρού Θεοδωράκη από τα Χανιά, ο οποίος στρέφοντας τα βέλη του κατά των ΑΝΕΛ τους οποίους χαρακτήρισε ακραίο συντηρητικό κόμμα που όπως είπε, δεν ψήφισε το σύμφωνο διαβίωσης, που αγωνίστηκε στη Βουλή για να απαγορευθούν τα τζαμιά στην Αθήνα.

Ο κ.  Θεοδωράκης χαρακτήρισε τους ΑΝΕΛ το “αγαπημένο κόμμα του κ. Τσίπρα - μετά τον ΣΥΡΙΖΑ”. Κάνοντας λόγιο για ένα εθνικολαϊκισμό που διατρέχει οριζόντια όλο το πολιτικό σύστημα».

Ο κ Θεοδωράκης επεσήμανε την ανάγκη να επικρατήσουν νέες ιδέες «γειωμένες στην κοινωνία», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, υποστηρίζοντας ότι «φθαρμένες ηγεσίες - ακόμη και της λογικής όταν αναμετρούνται με τους λαϊκιστές και τους δημαγωγούς πάντα θα χάνουν».
Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχει άλλη λύση από τη συμμετοχή των δημιουργών, αυτών που παράγουν στην πολιτική, καθώς όπως υποστήριξε, « αν δεν το κάνουν, αν δεν τους πείσουμε να το κάνουν, δεν υπάρχει ελπίδα, ούτε για μας, ούτε για τη χώρα, ούτε για την Ευρώπη».
Από τα Χανιά ο κ Θεοδωράκης περιέγραψε την προσπάθεια αυτή ως ποτάμια, ρυάκια και χείμαρρους της λογικής, της καινοτομίας, της εξέλιξης.

Στην ομιλία του ο επικεφαλής του «Ποταμιού» αναφέρθηκε στο θόρυβο που έχει δημιουργηθεί για τις αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών επισημαίνοντας την ανάγκη να γίνουν, καθώς όπως είπε, «η Ελλάδα έχει πρόβλημα με τα βιβλία των θρησκευτικών της. Οι περισσότερες σελίδες τους παραπέμπουν σε κατηχητικό και όχι σε σύγχρονο σχολείο»

Άσκησε έντονη κριτική στις διαδικασίες που εδώ και χρόνια ακολουθούνται μιλώντας για «μια ατέλειωτη κουβέντα», ήταν όμως ιδιαίτερα καυστικός για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και για τα όσα ειπώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, στρέφοντας τα βέλη του κατά των ΑΝΕΛ τους οποίους χαρακτήρισε ακραίο συντηρητικό κόμμα που όπως είπε, δεν ψήφισε το σύμφωνο διαβίωσης, που αγωνίστηκε στη Βουλή για να απαγορευθούν τα τζαμιά στην Αθήνα.

«Αλλά είναι το αγαπημένο κόμμα του κ.Τσίπρα - μετά τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε χαρακτηριστικά.
Ακόμα μίλησε για ένα εθνικολαϊκισμό ο οποίος όπως είπε «δεν αφορά μόνο τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά διατρέχει οριζόντια όλο το πολιτικό σύστημα».

Μιλώντας για την κρίση ο κ. Θεοδωράκης επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξουν αλλαγές στην Ευρώπη, να επικρατήσει ο ορθολογισμός. «Να ξαναδούμε τα πράγματα χωρίς τις παλιές βεβαιότητες, νέες μορφές αντιπροσωπευτικότητας, νέες μορφές εκπροσώπησης, με νέους ανθρώπους και κινητικότητα» όπως είπε χαρακτηριστικά περιγράφοντας μια σειρά από ενέργειες και δράσεις ώστε να υπάρξει, όπως είπε, φροντίδα για τα πορτοφόλια των ανθρώπων.
«Αν δεν τα κάνουμε όλα αυτά, αν οι πολίτες δε νιώσουν ασφαλείς, αν δεν ανακτήσουν την εμπιστοσύνη τους σε αυτούς που «πρωταγωνιστούν», ο ίδιος ο πολιτισμός μας κινδυνεύει» τόνισε χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση από το Ποτάμι

Είναι άδικο για τη χώρα να σπαταλά δυνάμεις ο κ. Καμμένος για να βρίζει το Ποτάμι ενώ στον ίδιο χρόνο θα μπορούσε:

Να γράψει ένα πρόλογο στα παλιά βιβλία Θρησκευτικών
Να ράψει μια νεα στολή παραλλαγής
Να προβάρει την εμφάνιση του στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ
Ο κ. Τσίπρας θα είναι εκεί και θα τον περιμένει για τουs καθιερωμένους αντιμνημονιακούς εναγκαλισμούς.

Απάντηση από τους ΑΝΕΛ

Τη σκυτάλη πήρε η κυρία Μανταλένα Παπαδοπούλου,εκπρόσωπος των ΑΝΕλ η οποία μίλησε για «εχθρικά αισθήματα για την Εκκλησία και την Ορθοδοξία», καθώς και «εθνομηδενιστικές απόψεις» στα εθνικά θέματα τα υποπόδια διακατέχουν το Ποτάμι.

Η ανακοίνωση των ΑΝΕΛ, που συμμετέχουν στην κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ

“Είναι άδικο για τη χώρα να σπαταλά δυνάμεις ο κ. Καμμένος για να βρίζει το Ποτάμι ενώ στον ίδιο χρόνο θα μπορούσε:
Να γράψει ένα πρόλογο στα παλιά βιβλία Θρησκευτικών Να ράψει μια νέα στολή παραλλαγής Να προβάρει την εμφάνιση του στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ
Ο κ. Τσίπρας θα είναι εκεί και θα τον περιμένει για τουs καθιερωμένους αντιμνημονιακούς εναγκαλισμούς"