Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Ποια η επίδραση του αποκαλυπτικού βιβλίου στη δημοτικότητα του Ολάντ;



Έπεσε κι άλλο η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ μετά τις αποκαλύψεις των δημοσιογράφων της Le Monde σύμφωνα με τη Deutsche Welle.

Για προεδρική “φλυαρία” κάνει λόγο ο γαλλικός τύπος, χαρακτηρισμός που αποτυπώθηκε και σε σφυγμομετρήσεις που τον φέρνουν προς το παρόν ακόμη πιο μακριά από την διεκδίκηση νέας υποψηφιότητας για το προεδρικό αξίωμα.

Η πλειοψηφία των Γάλλων, το 78% σύμφωνα με σφυγμομέτρηση του Ινστιτούτου Ifop για λογαριασμό της Journal du Dimanche, θεωρεί ότι «δεν δικαιολογείται να εκφράζεται ο πρόεδρος έτσι στους δημοσιογράφους, δίνοντας την εντύπωση ότι λέει άλλα αντ΄ άλλων χωρίς καμία διάκριση, αντί να επικεντρώνεται στη διαχείριση των εθνικών υποθέσεων».

Παρ’ ότι είναι γνωστή η αδυναμία του Ολάντ στους δημοσιογράφους, εντούτοις εντυπωσιάζει ο αριθμός των συναντήσεων που παραχωρήθηκαν τουλάχιστον για τα τρία τελευταία βιβλία: 60 συναντήσεις με τους δημοσιογράφους της Le Monde, 30 σε δύο άλλους για «ιδιωτικές συζητήσεις με τον πρόεδρο» και 12 για το τρίτο βιβλίο του με τίτλο «Δεν έχει καμία σημασία..»

Οι συνδικαλιστές που συχνά πιέζουν για ένα ραντεβού με τον Γάλλο πρόεδρο χωρίς αποτέλεσμα, κάνουν λόγο για σκάνδαλο, ενώ  η αντιπολίτευση από την πλευρά της για «υποβάθμιση του προεδρικού αξιώματος».
Κι αν ο Γάλλος πρόεδρος δηλώνει πως “Είμαι έτοιμος” για να είναι και πάλι υποψήφιος, δεν έχουν την ίδια άποψη και οι ψηφοφόροι οι οποίοι σε ποσοστό 86% παραμένουν αρνητικοί σε μια νέα υποψηφιότητά του.