Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

ΠΑΣΟΚ εναντίον Κουρουμπλή για την παύση της διοίκησης του νοσοκομείου Αττικόν



Από τον Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την παύση της Διοίκησης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου "Αττικόν", εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

Ο Τομέας Υγείας του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει τις απαράδεκτες πράξεις του πρώην υπουργού Υγείας, κ. Π. Κουρουμπλή και εκφράζει την έντονη ανησυχία για τις σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο σύστημα Υγείας.

Η κυβέρνηση "πρώτη φορά Αριστερά" διέλυσε το ΕΣΥ, δεν άφησε τίποτα όρθιο στο χώρο της Υγείας και έκλεισε την - ευτυχώς - σύντομη θητεία του με κομματικές διώξεις. Πρωτοπόρος σε επικοινωνιακά προεκλογικά παιχνίδια, ο κύριος Κουρουμπλής, με μία αυτοκρατορικού τύπου παράνομη απόφαση, που προκαλεί σοβαρά ερωτήματα, έπαυσε τη Διοίκηση του ΠΓΝ "Αττικόν" χωρίς καμία δικαιολογία. Αγνοώντας επιδεικτικά την αντίθετη εισήγηση των αρμοδίων του Υπουργείου Υγείας, όπως και την απόφαση 956/2011 του ΣτΕ, αφήνει αδιοίκητο προεκλογικά ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας.

Η υποκρισία περισσεύει για άλλη μία φορά. Καλούμε τον νέο υπουργό Υγείας να μην εκτελέσει την απόφαση του κυρίου Κουρουμπλή.