Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Μανιάτης: Εκτός από την υπερφορολόγηση υπάρχει και ο δρόμος των επενδύσεων



«Είναι άδικο τα πλεονάσματα να προκύπτουν μόνο από υπερφορολόγηση, να μη βρίσκουν οι νέοι μας δουλειές και να μεταναστεύουν, όταν ιδιαίτερα η Βόρεια Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις μεταλλευτικές δραστηριότητες, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο». 

Στη δήλωση αυτή προέβη σήμερα ο κ. Γιάννης Μανιάτης (υπεύθυνος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές) ο οποίος συνοδευόμενος από τον Γραμματέα του Τομέα Ενέργειας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, καθ. ΕΜΠ Κωστή  Μαθιουδάκη, πραγματοποίησαν  διαδοχικές επισκέψεις σε  εγκαταστάσεις των Μεταλλείων Χαλκιδικής. 

«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΠΑΣΟΚ πιστεύουν στις αναπτυξιακές δυνατότητες της πατρίδας μας. Η επένδυση στα Μεταλλεία Χαλκιδικής, πρέπει να ολοκληρωθεί και να μπει σε παραγωγική φάση, με απόλυτο σεβασμό στις αυστηρότερες περιβαλλοντικές προδιαγραφές και με πλήρη καθετοποίηση της παραγωγής, ώστε να μεγιστοποιηθούν οι θέσεις εργασίας και τα έσοδα του δημοσίου. Μια επένδυση ύψους άνω του 1 δις €, που συνεισφέρει κάθε χρόνο 100.000.000€ στην εθνική οικονομία και διασφαλίζει 5.000 άμεσες κι έμμεσες θέσεις εργασίας» επεσήμανε ο κ. Μανιάτης κατηγορώντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ότι έχει δημιουργήσει ένα αντιπενδυτικό κλίμα. 

«Δυστυχώς, η σημερινή κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται τα μηνύματα των καιρών και δημιουργεί αντιεπενδυτικό κλίμα με παλινωδίες, γραφειοκρατία και κωλυσιεργία.  Το αληθινά προοδευτικό είναι πώς θα προχωρήσει ο τόπος μπροστά και όχι το πώς θα γυρίσει στο παρελθόν. Αυτό γίνεται με το να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για τους πολλούς και όχι προνόμια για τους λίγους» είπε χαρακτηριστικά.