Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Κουρουμπλής: «Ιθάκη» αυτής της κυβέρνησης η ρύθμιση του χρέους



Στα αποτελέσματα του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στον Real FM.

«Έγινε αρκετή συζήτηση στο ρόλο του κόμματος και στο ρόλο της κυβέρνησης. Το κόμμα ελέγχει, παρακολουθεί, στηρίζει. Από κει και πέρα η κυβέρνηση έχει την εικόνα της πραγματικότητας. Και από τη στιγμή που έχει την εικόνα της πραγματικότητας, προσπαθεί να λειτουργήσει στα πλαίσια του εφικτού. Τα

Το δέον γενέσθαι είναι κάτι το οποίο πάντα πρέπει να υπάρχει, να λειτουργεί, να είναι στο μυαλό μας, αλλά το εφικτό είναι αυτό που προσδιορίζει τη σημερινή πραγματικότητα. Και η κυβέρνηση έχει βάλει έναν βασικό στόχο, όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ», τόνισε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Η “Ιθάκη” αυτής της κυβέρνησης είναι η ρύθμιση του χρέους. Η χώρα, λοιπόν, θ’ αναγκαστεί εκ των πραγμάτων, διότι και αυτή η κυβέρνηση, άλλα πίστευε και με άλλο πρόγραμμα βγήκε το 2015, όμως ωθήθηκε σε μία κατάσταση που είχε να κάνει δύο επιλογές. Ή να επανέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην προ περίοδο όπου ο Τσίπρας πήρε την απόφαση, εκείνη τη λογική του βολέματος της παραδοσιακής Αριστεράς, να διαμαρτύρεται, να καταγγέλλει και να μην θέλει να αναλάβει ευθύνες, να την ανατρέψει», πρόσθεσε.