Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Καμίνης: Οι διαδηλώσεις της επόμενης εβδομάδας να μην διαταράξουν τη ζωή της Αθήνας



Έκκληση προς πάσα κατεύθυνση απηύθυνε στην σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης, ενόψει των επικείμενων διαδηλώσεων που έχουν προγραμματισθεί να γίνουν στο κέντρο της πρωτεύουσας.

«Έρχεται, μία εβδομάδα κατά την οποία η Αθήνα θα βρεθεί στο επίκεντρο κινητοποιήσεων. Η πόλη, πρέπει να αποδείξει ότι η ελευθερία στη διαμαρτυρία και την έκφραση, μπορεί να συνδυαστεί με την αδιατάρακτη κοινωνική και οικονομική ζωή της Αθήνας» τόνισε ο κ Καμίνης.

«Η Αθήνα», πρόσθεσε, «έχει πληρώσει με τον χειρότερο δυνατό τρόπο την έλλειψη σοβαρού αστυνομικού σχεδιασμού για την προστασία της εύρυθμης λειτουργίας της, την υπερβολή της αστυνομίας, καθώς και την ανυπαρξία οποιασδήποτε νομικής ευθύνης εκ μέρους των διοργανωτών στο πλαίσιο πραγματοποίησης των κινητοποιήσεων και της εξέλιξής τους». Και κατέληξε λέγοντας ότι «στην δημοκρατία, η διαμαρτυρία και η αδιατάραχτη συνέχιση της κοινωνικής δραστηριότητας, είναι απαραίτητο να συνυπάρχουν με τον πιο αρμονικό τρόπο».

Στην παρέμβασή του, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Σοφιανός, τόνισε ότι όλο και περισσότερο θα διογκώνεται η λαϊκή οργή στις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται και επισήμανε ότι τις προηγούμενες ημέρες, κάθε ημέρα πραγματοποιούνταν διαδηλώσεις (μαθητών, συνταξιούχων, εργαζομένων), χωρίς να σημειωθεί οποιοδήποτε επεισόδιο.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας», χαρακτήρισε πρόκληση την επίσκεψη του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, παραμονές της επετείου του Πολυτεχνείου. «Αυτός είναι ο υπ’ αριθ. 1 τρομοκράτης» είπε και προειδοποίησε ότι αν υπάρξει απαγόρευση της πορείας για το Πολυτεχνείο να φθάσει στην αμερικανική πρεσβεία, «θα αντιμετωπισθεί με οργανωμένο τρόπο, όπως έχει συμβεί κάθε φορά που απαγορεύθηκε».