Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Στρατούλης: Χωρίς αντίκρισμα οι δηλώσεις Βρούτση



«Η διαβεβαίωση του υπουργού Εργασίας περί μη μείωσης των συντάξεων είναι χωρίς πραγματικό αντίκρισμα», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, σχολιάζοντας τα όσα είπε νωρίτερα σήμερα ο κ. Βρούτσης.
«Η σημερινή διαβεβαίωση του Υπουργού Εργασίας περί μη νέας μείωσης των συντάξεων, είναι, όπως και πολλές αντίστοιχες που έχει κάνει στο παρελθόν, χωρίς πραγματικό αντίκρισμα», δήλωσε ο κ. Στρατούλης, ενώ πρόσθεσε ότι «οι εφάπαξ παροχές ήδη μειώθηκαν μέχρι και 83% από τον φετινό Ιανουάριο και οι επικουρικές μειώνονται δραστικά από τον ερχόμενο Ιούλιο».

«Επίσης και οι κύριες συντάξεις θα μετατραπούν σε φιλοδωρήματα από 1/1/2015, με βάση τον μνημονιακό νόμο 3863/2010, αφού η κυβέρνηση θα εγγυάται πλέον μόνο τη λεγόμενη βασική σύνταξη, δηλαδή μέχρι 360 ευρώ μηνιαία», συμπλήρωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Τέλος, εξαπέλυσε πυρά εναντίον της κυβέρνησης, λέγοντας ότι «με τις μνημονιακές πολιτικές του σφαγιασμού των μισθών, της αύξησης της ανεργίας και της εισφοροδιαφυγής καθώς και μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης προς την κοινωνική ασφάλιση, έβαλε μπουρλότο στα θεμέλιά της. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει με τους αγώνες και την ψήφο του λαού, πριν προλάβει να ολοκληρώσει την καταστροφή της κοινωνικής ασφάλισης και των συντάξεων».