Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ τάχθηκε ο Γιάννης Μώραλης



Κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ τάχθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης με δηλώσεις του κατά τη συνάντηση που είχε την Πέμπτη με τον πρόεδρο του ΟΛΠ Γιώργο Ανωμερίτη, παρουσία μάλιστα του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου εφοπλιστή και ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Όπως δήλωσε ο Γ. Μώραλης, «προέκυψε ταύτιση απόψεων σε τρία βασικά σημεία τα οποία θα αποτυπωθούν και στο πρόγραμμά μας: πρώτον, ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένη η ανάπτυξη της πόλης με την ανάπτυξη του λιμανιού· δεύτερον, ότι θα πρέπει το ελληνικό λιμενικό σύστημα να ακολουθήσει το ευρωπαϊκό λιμενικό σύστημα, που σημαίνει ότι οι μετοχές θα πρέπει να παραμείνουν στο Δημόσιο, στην αυτοδιοίκηση και στα επιμελητήρια· και τρίτον, ότι πρέπει να γίνονται παραχωρήσεις για χρήση σε πολλούς διαφορετικούς ιδιώτες».

Στο μεταξύ αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κατά της «Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΛΠ κατέθεσε η Ένωση Μονίμων και Δόκιμων Λιμενεργατών ΟΛΠ.

«Ελπίζουμε ότι η Δικαιοσύνη θα ισχυροποιήσει και θα επιβεβαιώσει παλαιότερες δικαστικές αποφάσεις της που αναγνωρίζουν και κατοχυρώνουν τον δημόσιο χαρακτήρα του ΟΛΠ, ο οποίος δεν μπορεί να εκχωρηθεί ούτε στον ήδη παρόντα στον Πειραιά αλλοδαπό ιδιωτικοκρατικό φορέα ούτε σε άλλους επίδοξους "επενδυτές"» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.