Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Θεοδωράκης στους FT: Η Ελλάδα θέλει λογικές λύσεις



Συνέντευξη του Σταύρου Θεοδωράκη φιλοξενούν οι Financial Times, όπου ο επικεφαλής του κόμματος «Το Ποτάμι» αναφέρθηκε στις λύσεις που προτείνει για να γυρίσει σελίδα η Ελλάδα.
Η εφημερίδα ξεκινά τη συνέντευξη με μια περιγραφή του Σταύρου Θεοδωράκη από τον δημοσιογράφο της: «Για να καταλάβεις το μήνυμα του Σταύρου Θεοδωράκη, αρκεί να του ρίξεις μια ματιά: Φοράει T-shirt, στρατιωτικό σακάκι και αθλητικά, θέλοντας να τονίσει την απόσταση που τον χωρίζει από τους υπόλοιπους Έλληνες πολιτικούς, από τους οποίους θέλει να διαφοροποιηθεί το δυνατόν περισσότερο». 

«Ένιωθα αδύναμος σαν δημοσιογράφος κι έτσι στράφηκα στην πολιτική, σαν ένα τρόπο να αλλάξω τα πράγματα», δηλώνει ο ίδιος για το πώς προέκυψε «Το Ποτάμι», που «ήδη σημειώνει διψήφια ποσοστά στις δημοσκοπήσεις, επτά μόλις εβδομάδες από την ίδρυσή του», όπως αναφέρει η εφημερίδα χαρακτηριστικά.

«Οι άνθρωποι πιστεύον ότι το παλιό σύστημα έχει αποτύχει... Στο σημείο αυτό της κρίσης η Ελλάδα δεν χρειάζεται αριστερές ή δεξιές κυβερνήσεις, χρειάζεται λογικές λύσεις... να γίνει προτεραιότητα η προστασία όσων βρίσκονται σε δύσκολη θέση», τονίζει ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Τρεις είναι οι προτεραιότητες του Θεοδωράκη, σημειώνουν οι Financial Times: Να μειώσει τη φοροδιαφυγή, να φτιάξει ικανή διοίκηση και να δημιουργήσει ευκαιρίες για τους νέους, που τώρα φεύγουν στο εξωτερικό.

«Με ποσοστά που κυμαίνονται από 11 έως 13% στις δημοσκοπήσεις, "Το Ποτάμι" έχει περάσει στην τρίτη θέση των κομμάτων στην Ελλάδα», γράφει η εφημερίδα και επισημαίνει πως ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής.

Στην ερώτηση των FT αν «Το Ποτάμι» χρηματοδοτείται από συγκεκριμένους επιχειρηματίες, ο Σταύρος Θεοδωράκης απαντά: «Οι οικονομικές μας δυνάμεις είναι μικρές. Τα βγάζουμε πέρα από μικρές δωρεές πολλών ανθρώπων και δεν πληρώνουμε μισθούς. Δεν έχουμε μεγάλα έξοδα σε ασφάλεια ή οχήματα και όποιος δουλεύει για εμάς είναι εθελοντής».