Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ελλάδα



Μαρινάκης: Αύριο θα ανακοινωθεί η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό

Mε αναφορά στη συνέχιση της συζήτησης στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας ξεκίνησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.



ΟΠΕΚΑ: Αναλυτικά τα επιδόματα ύψους 282 εκατ. ευρώ που καταβάλλονται αύριο Παρασκευή

Αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου, θα καταβληθούν επιδόματα ύψους 282.240.214 ευρώ, από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), ανακοίνωσε το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Ειδικότερα, τα επιδόματα διανέμονται ως εξής:



ΔΥΠΑ: Συνολικά 100 επιχειρήσεις, με πάνω από 3.000 θέσεις εργασίας, στην «Ημέρα Καριέρας στον Τουρισμό»

Το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024, εκπρόσωποι από 100 επιχειρήσεις του κλάδου της φιλοξενίας θα βρίσκονται στην «Ημέρα Καριέρας στον Τουρισμό» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, από τις 10:00 έως τις 18:00, αναζητώντας εργαζόμενους για πάνω από 3.000 θέσεις εργασίας.



ΥΠΕΘΟ: Πρωταθλήτρια Ευρώπης για το 2023 η Ελλάδα στην αύξηση του πραγματικού κατά κεφαλήν ΑΕΠ

Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην αύξηση του πραγματικού κατά κεφαλήν ΑΕΠ σε όλη την Ευρώπη, ανέφεραν από το γραφείο Τύπου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, με αφορμή τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2023 που αναφέρονται (α) στο πραγματικό κατά κεφαλήν ΑΕΠ (Real GDP per capita) και (β) στο κατά κεφαλή ΑΕΠ σε μονάδες αγοραστικής δύναμης (GDP per capita in PPS).



Πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής: Γιατί ανεβαίνει η τιμή των καυσίμων – Τι να προσέχουν οι οδηγοί

Πεθαίνει ο κλάδος των βενζινοπωλών στη βόρεια Ελλάδα γιατί εκεί οι Έλληνες φεύγουν και περνάνε απέναντι σε Βουλγαρία και Τουρκία για να αγοράσουν φθηνή βενζίνη, γιατί σε αυτές τις χώρες είναι μικρός ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα, είπε στο ΕΡΤNEWS η πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής Μαρία Ζάγκα.



Ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας - Θα μιλήσουν ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί

Ολοκληρώνεται σήμερα Πέμπτη η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης. Η ονομαστική ηλεκτρονική ψηφοφορία αναμένεται να ξεκινήσει περί τις 8 με 9 το βράδυ.