Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Ελλάδα



«Ο πάπυρος φέρεται να λέει ότι ο τάφος του Πλάτωνα βρίσκεται κοντά στο τέμενος των Μουσών»

«Το ότι ο τάφος του Πλάτωνα βρισκόταν στην Ακαδημία δεν είναι κάτι άγνωστο για τους αρχαιολόγους. Ο Διογένης Λαέρτιος στις αρχές του 3ου αι. μ.Χ. αναφέρει ότι ο Πλάτωνας θάφτηκε στην Ακαδημία όπου ζούσε τον περισσότερο χρόνο της ζωής του.



Τους υποψηφίους για τις ευρωεκλογές ανακοίνωσε η Πλεύση Ελευθερίας – Ξεχωρίζει το όνομα του Μπάμπη Στόκα

Τους 33 υποψηφίους και υποψήφιες του κόμματος για τις ευρωεκλογές ανακοίνωσε η Πλεύση Ελευθερίας, ξεκινώντας, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση «ένα νέο αγώνα ενίσχυσης του κινήματος» με «ξεχωριστές προσωπικότητες, αυτοδημιούργητους κι αυτόφωτους ανθρώπους από όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδας και από τη διασπορά».



Διάσωση 30 μεταναστών σε παραλία της Τήλου – Χειροπέδες στους κυβερνήτες του σκάφους

Συναγερμός σήμανε στο Λιμενικό σήμερα, Τετάρτη 24/4 όταν 30 μετανάστες εντοπίστηκαν να αποβιβάζονται από ταχύπλοο σκάφος στην παραλία «Πλάκα» στον Άγιο Αντώνιο στην Τήλο.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ πρόκειται για 22 άνδρες, 5 γυναίκες και 3 ανήλικα παιδιά.

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στον Λιμενικό Σταθμό της Τήλου.



Εκτός Βουλής για 15 μέρες ο Κωνσταντίνος Φλώρος – Θα ζητηθεί άρση της ασυλίας του

Ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, μετά το περιστατικό που σημειώθηκε με τον πρώην βουλευτή των «Σπαρτιατών», Κωνσταντίνο Φλώρο που συνεπλάκη με τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένου, αποφάσισε την αποπομπή του από τη Βουλή για 15 ημέρες.



Πάτρα: 68χρονος πρώην αστυνομικός έκανε απόπειρα αυτοκτονίας

Τέλος στη ζωή του αποπειράθηκε να βάλει το πρωί της Τετάρτης (24/4) ένας 68χρονος πρώην αστυνομικός, στην περιοχή Αγίου Νεκταρίου στην Πάτρα.

Το ΕΚΑΒ και η Αστυνομία ενημερώθηκαν από συγγενικό του πρόσωπο το οποίο ανέφερε ότι ο άνδρας είχε τραυματιστεί στο χέρι και στον λαιμό. Μάλιστα από τις φλέβες του είχε αιμορραγία.



Βουλή: Αποφασίστηκε η άρση ασυλίας του Κ.Βελόπουλου – Θα δικαστεί από τακτικό δικαστήριο

Aποφασίστηκε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής η άρση ασυλίας του αρχηγού της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, με ψήφους 258 «ΥΠΕΡ», 8 «ΟΧΙ» και 3 «παρών».