Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Οι δηλώσεις Τσίπρα Καμμένου που άναψαν φωτιές



Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο υπουργείο εθινικής άμυνας δημιούργησε σάλο στα αντίπαλα στρατόπεδα εν όψει δημοψηφίσματος και κυρίως γιατί οι δηλώσεις του ίδιου και του υπουργού άμυνας Πάνου Καμμένου ενόχλησαν κάποιους.
Ο πρωθυπουργός δήλωσε  ότι " Οφείλουμε να διαφυλάξουμε την εθνική ομοψυχία μας και ότι πρόσκαιρη δυσκολία που περνάμε από την Δευτέρα θα εξομαλυνθεί.

Αναφέρθηκε ακόμη και στις υποχρεώσεις της κυβέρνησης απέναντι στις ένοπλες δυνάμεις  ενώ τόνισε ότι δεν θα περικόψει από τα κονδύλια τους.

Η δήλωση αυτή ηρέμησε την κατάσταση ανάμεσα σε κυβέρνηση και υπουργό  η οποία ήταν τεταμένη και μάλιστα είχε φτάσει τον υπουργό στα πρόθυρα παραίτησης.

Με την επίσκεψη αυτή φάνηκαν ενώμενες οι δυνάμεις των δύο ανδρών για να προχωρήσουν κανονικά στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Ο Πάνος Καμμένος από την άλλη πλευρά δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις αποτελούν τον πυρήνα του κράτους . Κι εδώ ακριβώς προκάλεσε  το μένος των στελεχών της ΝΔ που εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην αναφορά του υπουργού  ότι οι ένοπλες της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό, την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, τη σταθερότητα σε σχέση με τις συμμαχίες της χώρας . Ένας δημοκρατικός στρατός και οι δημοκρατικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να διαφυλάσσουν με την αποστολή τους την εικόνα της χώρας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό».

Αντιδρώντας, ο συντονιστής ΟΔΕ Εξωτερικών και Εθνικής Αμύνης της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τασούλας, έκανε λόγο για «προκλητικές δηλώσεις» του κ. Καμμένου και τόνισε:

«Ο σαστισμένος από τις διαφοροποιήσεις υπέρ της Ευρώπης βουλευτών του κ. Καμμένος, υποδεχόμενος τον κ. Τσίπρα στο ΥΠΕΘΑ, τον διαβεβαίωσε πως ο στρατός εγγυάται την ασφάλεια στο εσωτερικό της χώρας!

Και ο πελαγωμένος Πρωθυπουργός, αντί να τον απολύσει επιτόπου, έκανε πως δεν κατάλαβε!».

Ο κ. Τασούλας επεσήμανε ακόμη ότι: «Στις δημοκρατίες ο Στρατός εγγυάται τα σύνορα της χώρας από εξωτερικές απειλές. Την ασφάλεια στο εσωτερικό την εξασφαλίζει η Αστυνομία. Αυτό που ακούστηκε είναι προσβολή κατά του στρατεύματος δια στόματος του ίδιου του Υπουργού Εθνικής Αμύνης!».

Αυτό που ακούστηκε είναι προσβολή κατά του στρατεύματος δια στόματος του ίδιου του Υπουργού Εθνικής Αμύνης!».