Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Νέο ρεσιτάλ Ζωής Κωνσταντοπούλου στην Ολομέλεια! Τσακώθηκε με την Βούλτεψη



Πανικός επικράτησε στη Βουλή με πρωταγωνίστρια  την Πρόεδρο της Βουλής  Ζωή Κωνσταντοπούλου. 
Όλα ξεκινησαν όταν η Πρόεδρος της Βουλής εξαπέλυσε δριμεία επίθεση προς τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατηγορώντας τον ότι παρενέβη στη διαδικασία του δημοψηφίσματος, προτρέποντας τον λαό να ψηφίσει "ναι" στο τελεσίγραφο των δανειστών.
"Απευθύνομαι σε όσους αλλοιώνουν το δίλημμα και δημιουργούν δίλημμα για νόμισμα. Όσοι θέτουν δίλημμα κατά, αυτό το αντιδημοκρατικό δίλημμα, είναι αυτοί που αποστασιοποιούνται…, λένε όχι στην Ευρώπη.. Ποτέ η Ευρώπη δεν είχε ως αρχή την παρέμβαση στην δημοκρατία".

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την έκρηξη της Σοφίας Βούλτεψη αλλά και άλλων βουλευτών της ΝΔ με την κα Κωνσταντοπούλου να ανακαλεί στην τάξη την κα Βούλτεψη και στη συνέχεια σχεδόν τη μισή Βουλή.

Το κλίμα δυναμιτίστηκε ακόμα περισσότερο όταν ξεκινώντας τη διαδικασία για τη συζήτηση του "μίνι" ασφαλιστικού νομοσχεδίου, προτίμησε να δώσει πρώτα το λόγο στο Δημήτρη Στρατούλη, αντί στους εισηγητές των κομμάτων ως είθισται.

Στην αίθουσα επικράτησε χαμός με τη ΝΔ να αποχωρεί στο τέλος καταγγέλοντας την Πρόεδρο της Βουλής. Έξαλλοι οι βουλευτές της ΝΔ φώναζαν "ντροπή σου" στον κ. Στρατούλη που δέχτηκε να ανέβει πρώτος στο βήμα, ενώ ο Γιάννης Βρούτσης φώναζε ότι "αυτή η Αριστερά δεν σέβεται τη Δημοκρατία".

"Επειδή λέτε κ. Βρούτση ότι αυτή είναι η Αριστερά που δεν σέβεται τη Δημοκρατία, μιλάτε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου… Δεν έχετε δικαίωμα να μιλάτε για Δημοκρατία, όταν αμφισβητείτε κορυφαία διαδικασία για δημοψήφισμα…Αντιμετωπίζατε τον κόσμο με ΜΑΤ και μετατρέπατε το Σύνταγμα σε θάλαμο αερίων έξω από το κτίριο της Βουλής", απάντησε ο Δημήτρης Στρατούλης, ο οποίος στη συνέχεια απευθυνόμενος στη Σοφία Βούλτεψη, της είπε: "Έχω ράμματα και για τη γούνα σας".

Η Πρόεδρος της Βουλής άρχισε πάλι να ανακαλεί στην τάξη και μάλιστα σε μια επίδειξη πυγμής ζήτησε από την πρόεδρο της επιτροπής δεοντολογιας, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, να πάρει τα πρακτικά της σημερινής συνεδρίασης, αλλά και του Σαββάτου, όπου συζητήθηκε η πρόταση για δημοψηφισμα και να τα παραδώσει στην Επιτροπή για να ελέγξει τους βουλευτές με τα μέτρα που προβλέπονται, βάσει του κανονισμού.

Από την πλευρά του, ο κ. Στρατούλης επετέθη στη ΝΔ και στους δανειστές για τις παρεμβάσεις τους. "Θέλουν να πνίξουν την οικονομία και να οδηγήσουν την κυβέρνηση σε παραίτηση. Ο λαός σε ατή την ιστορική ώρα παρά τους εκβιασμούς, δεν θα υποκύψει. Θα δείξει αντοχή, ευθύνη, δύναμη βγαλμένη από την ιστορική παράδοση των αγώνων του και των θυσιών του".