Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Wall Street Journal: Διχασμένος ο ΣΥΡΙΖΑ στο δίλημμα «συμφωνία η χρεοκοπία»



Για «εσωτερική διαμάχη» στον ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο η Wall Street Journal σε άρθρο της με τίτλο «Η κυβερνητική αριστερά της Ελλάδας διχασμένη για τους όρους του χρέους».

Η οικονομική εφημερίδα τονίζει ότι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει προβληματισμός για τις οικονομικές πολιτικές που πρέπει να υιοθετήσει η Ελλάδα σε αντάλλαγμα νέα κεφάλαια διάσωσης από τους δανειστές.

Όπως τονίζει η WSJ, ο κυβερνητικός συνασπισμός «μετρά» πλειοψηφία μόλις 12 εδρών και οι δανειστές ανησυχούν ιδιαίτερα για τις απειλές της αριστερής πτέρυγας για απόρριψη κάθε συμφωνίας που θα παραβιάζει τις «κόκκινες γραμμές».

«Η δυσκολία του κ. Τσίπρα να “πουλήσει” έναν επώδυνο συμβιβασμό στα αριστερά του κόμματος, καθώς και σε άλλα τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ, έχει γίνει το μεγαλύτερο εμπόδιο σε μια συμφωνία» τονίζει η οικονομική εφημερίδα.

Συνεχίζοντας, η WSJ τονίζει η ΕΚΤ έχει ενημερώσει τους Ευρωπαίους εταίρους ότι εάν υπάρχει στον ορίζοντα μια συμφωνία οικονομικών μεταρρυθμίσεων, θα επιτρέψει στις ελληνικές τράπεζες να αγοράσουν περισσότερο βραχυπρόθεσμο κυβερνητικό χρέος, το οποίο με τη σειρά του θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επιβιώσει μέχρι τον Ιούλιο, όταν θα πρέπει να κάνει νέες αποπληρωμές στους πιστωτές της και θα χρειαστεί νέα δάνεια.