Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Εισβολή χρυσαυγιτών στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Πάτρας



Σε εσωκομματική αντιπαράθεση της Χρυσής Αυγής μετατράπηκε το μεσημέρι της Δευτέρας η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας μετά την εισβολή μελών του κόμματος που ζητούσαν την παράδοση της έδρας του περιφερειακού συμβούλου Χρήστου Ρήγα.

Υπό τον φόβο επεισοδίων κλήθηκε η αστυνομία, ωστόσο δεν χρειάστηκε να επέμβει, ενώ ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ζήτησε στα μέλη της Χρυσής Αυγής να αποχωρήσουν, τονίζοντας ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν είναι κομματικός χώρος για να επιλύονται οι όποιες διαφορές.

Παράλληλα η περιφερειακή σύμβουλος από την Αιτωλοακαρνανία Γεωργία Κοκκοτή παραιτήθηκε από την παράταξη που ηγείται ο Χρήστος Ρήγας και πλέον θα συμμετέχει στο Περιφερειακό Συμβούλιο ως ανεξάρτητη.

Σημειώνεται ότι ο Χρήστος Ρήγας παραιτήθηκε την Παρασκευή από τη Χρυσή Αυγή, κάνοντας λόγο περί μορφώματος που διοικείται από «μια ομάδα βολεμένων ανθρώπων που έχει ξεφύγει από τον πατριωτισμό και τον εθνικισμό και μάλιστα έχει περάσει σε συνεργασία με τους αντιπάλους για προσωπικά οφέλη» σε σχετική επιστολή του.