Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

ΕΠΙΘΕΣΗ ...ΜΕ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ



Μια από τα ίδια θα είναι η νέα διοίκηση της ΕΡΤ ας μην κοροϊδεύομαστε.

Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, παρουσία του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, πέρασε από ακρόαση τους υποψήφιους Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο για τη διοίκηση της ΕΡΤ.
Και τι δεν ακούστηκε και τι δεν υπονοήθηκε κατά την διάρκεια των ερωτήσεων που τέθηκαν στους νέους και .....μοιραίους.
Θα σας πω την αλήθεια με το χέρι στο Ευαγγέλιο, είπε ο προτεινόμενος διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Λάμπης Ταγματάρχης με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να του θυμίζει ότι δεν δίνει  ένορκη κατάθεση.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης οι τόνοι ανέβηκαν αφού η Ραχήλ Μακρή ρωτούσε επιτακτικά ένα νέο μέλος της διοίκησης αν είναι  βαφτησιμιά του Λ.Ταγματάρχη.
Η κυρία Παπακωνσταντίνου που εξετάζεται  για το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ ισχυρίστηκε ότι δεν γνωρίζει κανέναν από τα υπόλοιπα μέλη.
" Δεν είστε βαφτισιμιά του κ. Λάμπη Ταγματάρχη;" είπε η Ραχήλ Μακρή.
"Όχι δεν είμαι" απάντησε η Ελισάβετ Παπακωνσταντίνου.
"Εδώ ο κόσμος καίγεται…" ήταν το σχόλιο του υπουργού Επικρατείας όταν ρωτήθηκε προσερχόμενος στην συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας από δημοσιογράφους για τις εκτιμήσεις του αναφορικά με το αποτέλεσμα της σημερινής κρίσιμης πολιτικά ψηφοφορίας.

Ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι «ακούστηκαν ορισμένες συνδικαλιστικές φωνές που καλό θα ήταν να αποφεύγονται οι απαξιωτικές κριτικές, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στην επίθεση του Παναγιώτη Καλφαγιάννη στον Αλέξη Τσίπρα.
Σημείωσε ότι το νομοσχέδιο για την επαναλειτυοργία της ΕΡΤ δεν στοχεύει μόνο στο να αποκαταστήσει ένα εργασιακό δικαίωμα, αλλά το δικαίωμα της κοινωνίας στην έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.
Πρόσφερε κάλυψη στον Λάμπη Ταγματάρχη τονίζοντας ότι επί των ημερών του υπήρξε πλεόνασμα στην ΕΡΤ ύφους 70 εκατ. ευρώ, ενώ, προασπίστηκε των επιλογών της κυβέρνησης .

Ο Λάμπης Ταγματάρχης σημείωσε ότι ,Εδώ είμαστε για να μας κρίνετε και να μας αντικαταστήσετε αν δεν κάνουμε αυτά που λέμε.
Ο Διονύσης Τσακνής χαρακτήρισε τιμητική την πρόταση που του έγινε εξηγώντας ότι την αποδέχτηκε ως μια«ουτοπική πρόκληση που βαρύνεται από το παγκοσμίως πρωτοφανές πραξικόπημα του Ιουνίου του 2013. Η αλήθεια είναι ότι είναι λίγο στην κοσμάρα του ο άνθρωπος . Το μόνο που τον ενδιαφέρει από ότι φάνηκε είναι να π ευχαριστήσει για την τιμή. Κρατάμε μικρό καλάθι.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μάλιστα ρώτησε  τους Ταγματάρχη και Τσακνή τι έκαναν όσο καιρό ήταν κλειστή η ΕΡΤ.
Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΡΤ τόνισε ότι συμμετείχε στις κινητοποιήσεις στο Ραδιομέγαρο, ενώ, και ο υποψήφιος Διευθύνοντας Σύμβουλος τόνισε ότι ήταν στο πλευρό των διαδηλωτών και απολυμένων από τις πρώτες στιγμές στο λουκέτο του 2013. Προφανώς και είχαν τον λόγο τους.
Ελπίζω να μην με αποκηρύξουν τα παιδιά μου. Βιολογικά και μη όπως τα 400 τραγούδια μου, είπε ο Διονύσης Τσακνής, κατά την ομιλία του για να εισπράξει την όλο νόημα  απάντηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου: Ελπίζουμε και εμείς να μην επαληθευτούν κάποιοι από τους στίχους σας, είπε η πρόεδρος της Βουλής αναφερόμενη, πιθανότατα, στο τραγούδι «Δημόσιος Φορέας».
Εντελώς επιθετική ήταν  στις ερωτήσεις της προς τον Λάμπη Ταγματάρχη και η Ραχήλ Μακρή η οποία δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν υποστηρίζει την υποψηφιότητά του για Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΡΤ.