Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Εκτάκτως θα δεί τον Ντράγκι στη Φρανκφούρτη την Τρίτη ο Δραγασάκης



Μπαράζ συναντήσεων των  με Ευρωπαίους οικονομικούς παράγοντες θα έχει αύριο
ο  αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, λίγες ημέρες πριν το προγραμματισμένο και κρίσιμο για την χώρα μας Eurogroup.

Όπως έγινε γνωστό από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Δραγασάκης θα συναντηθεί αύριο στην Φρανκφούρτη με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Μάριο Ντράγκι.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 17:30, ενώ σε αυτή θα παρευρεθεί και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, θα βρίσκεται στο Παρίσι όπου θα συναντηθεί με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.

Το ραντεβού των δύο αντρών έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 9 το πρωί, ενώ στη συνέχεια ο κ. Βαρουφάκης θα μεταβεί στις Βρυξέλες όπου θα συναντηθεί στις 14:30 με τον επίτροπο οικονομικών υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί.

Πρόκειται για μια σειρά συναντήσεων που όπως φαίνεται θα έχουν ως στόχο να ξεπεραστούν τα εμπόδια που έχουν εμφανιστεί σε μια κρίσιμη φάση των συνομιλιών. Την ίδια ώρα στο τραπέζι των συζητήσεων έχει μπει το όριο έκδοσης των εντόκων γραμματίων, κάτι για το οποίο θα πρέπει να δώσει «πράσινο φως» ο κ. Ντράγκι.