Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Αντιπαράθεση περί "μερκελισμού" στη Βουλή



Αντιπαράθεση είχαν στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη και τον βουλευτή της ΝΔ Μάκη Βορίδη.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου για την ΕΡΤ στράφηκε στις πολιτικές εξελίξεις και στη χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με τον Ν.Παππά να κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι «αναπαράγει τις θέσεις της γερμανικής κυβέρνησης».

«Τα περί μερκελισμού να τα αφήσοουμε στην άκρη» είπε ο κ. Βορίδης, δηλώνοντας ότι «καλωσωρίζει την κυβέρνηση στον ρεαλισμό». «Και εσείς στον μερκελισμό ήρθατε οπότε μη μας δουλεύετε», τον «συμπλήρωσε» ο κ. Γεωργιάδης, υπενθυμίζοντας ότι ο Πρωθυπουργός προεκλογικά έλεγε «go back Μέρκελ» και ότι δεν θα μιλά μαζί της αλλά με τα θεσμικά όργανα της Ευρωζώνης.

«Σήμερα άρχισε να τη βλέπει και να την παίρνει τηλέφωνο. Απ" ό,τι μαθαίνουμε δε, την παρακαλάει και για λεφτά! Ο ίδιος όμως ήταν που προεκλογικά έλεγε ότι δεν θέλουμε τα λεφτά της Ευρώπης» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

«Μερκελισμός είναι να τους θεωρείς αναμάρτητους και όχι να τους λες τα λάθη της πολιτικής τους και να τους θέτεις το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων» τους απάντησε ο υπουργός Επικρατείας, τονίζοντας ότι η αντιπολίτευση ταυτίζεται με τα συμφέροντα της γερμανικής κυβέρνησης.

«Εσείς έρχεστε εδώ και αναπαράγεται τις θέσεις της γερμανικής κυβέρνησης» υπογράμμισε ο κ. Παππάς, υπενθυμίζοντας ότι «ο πρωθυπουργός είχε πει ότι η Μέρκελ είναι μια από τους 28 ηγέτες της Ε.Ε. Σας θυμίζω ότι πριν την συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο ο κ. Τσίπρας είχε δει και άλλους αρχηγούς κρατών, που συμφωνούσαν ότι έπρεπε να  μπει τέλος στην πολιτική λιτότητας».