Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Λαπαβίτσας: Ούτε ο λαός, ούτε η πολιτική ηγεσία πρέπει να φοβηθούν τη ρήξη!



Σε ρήξη με τους εταίρους, στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί «έντιμος συμβιβασμός» καλεί την κυβέρνηση και τον λαό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας, μέσα από άρθρο στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Σύμφωνα με τον κ. Λαπαβίτσα, τα πράγματα έχουν πλέον φτάσει σε οριακό σημείο για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και «πλησιάζει η ώρα της κρίσιμης επιλογής»

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, οι εκροές του Δημοσίου για τον Μάιο προβλέπονται περί τα 4 δισ. ευρώ, με μια πληρωμή άνω των 700 εκατ. στο ΔΝΤ στις 12 του μηνός. Η πρόβλεψη συνεπώς, τονίζει, είναι για μεγάλα ταμειακά ελλείμματα και όσο και να νοικοκυρέψει το Γενικό Λογιστήριο τις δαπάνες, υπάρχουν αξεπέραστα όρια.

Ο κ. Λαπαβίτσας υποστηρίζει πως «είναι εμφανές ότι η μόνη μεγάλη πολιτική δύναμη που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε πορεία προόδου παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Η κυβέρνησή μας έχει τεράστια κοινωνική και εθνική ευθύνη. Από την απόφασή της θα εξαρτηθεί η ευημερία, αλλά και η ανεξαρτησία του έθνους. Αν διαπιστώσει -όπως ήδη διαφαίνεται- ότι δεν υπάρχει "έντιμος συμβιβασμός", οφείλει καταρχήν να ενημερώσει το λαό. Οφείλει επίσης να αντιταχθεί στους δανειστές διαλέγοντας το δρόμο της υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων και στηριζόμενη στη λαϊκή συσπείρωση. Δεν υπάρχει καμία επιλογή που δεν είναι διαχωρίσιμη», σημειώνει και προσθέτει πως, «αν ο δρόμος της κοινωνικής και εθνικής ανασυγκρότησης περνάει από τη ρήξη, ούτε ο λαός, ούτε η πολιτική του ηγεσία πρέπει να τη φοβηθούν».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται, επίσης, στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία η κυβέρνηση μετέφερε τα ταμειακά αποθέματα πολλών δημοσίων φορέων στην Τράπεζα της Ελλάδας, τονίζοντας πως ήταν μια δύσκολη, αλλά δικαιολογημένη κίνηση, «που κληροδοτήθηκε στην κυβέρνηση από την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ».