Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

«Αντεπίθεση» με νόημα του Βαρουφάκη μέσω... σκίτσου



Με μια γελοιογραφία που αλίευσε σε tweet κάποιου άλλου επέλεξε να απαντήσει -πολύ διακριτικά για τα μέτρα του- ο υπουργός Οικονομικών στους Ευρωπαίους συναδέλφους του ύστερα από το άγριο σφυροκόπημα που δέχτηκε στο Eurogroup της Ρίγας.

Το υπονοούμενο του συγκεκριμένου σκίτσου είναι σαφές: Οι άπληστοι και αμετακίνητοι, οικονομικά πανίσχυροι εταίροι, πιέζουν για περικοπές χώρες που έχουν ήδη εξουθενωθεί από την παρατεινόμενη λιτότητα όπως η Ελλάδα.

Το πικρό χιούμορ της γελοιογραφίας αποτυπώνεται σε δύο ατάκες: “Αύξηση στον κατώτατο μισθό”  ζητά ο πτωχός διαδηλωτής, με μόνο ένα παραπεταμένο χαρτονόμισμα πίσω του. “Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ απληστία είναι αυτή που επιδεινώνει την οικονομία” απαντά επιθετικά και με το δάχτυλο που καταδίδει τον ένοχο ο ισχυρός από την κορυφή ενός βουνού χρημάτων.

Σε μία και μόνη εικόνα ο Γιάνης Βαρουφάκης φαίνεται ότι αναγνώρισε την ιδανική συμπύκνωση των πεποιθήσεών του. Όσο για τους Ευρωπαίους εταίρους, το ΔΝΤ κ.λπ. παραμένει εξαιρετικά αμφίβολο εάν λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν τους τα έμμεσα μηνύματα που στέλνει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.