Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Βενιζέλος: Συμφωνία ασυλίας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με μέρος της δεξιάς



Πολιτική πρόκληση χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος την πρόταση της κυβέρνησης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το μνημόνιο «και όχι για τα αίτια της κρίσης», εκτιμώντας πως η συζήτηση θα πρέπει να έχει σαν αφετηρία την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ και «σίγουρα από το 2004, διότι η κρίση κορυφώθηκε μεταξύ 2007 και 2009».

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πως έχει κάνει συμφωνία ασυλίας με μέρος της ελληνικής δεξιάς, εκτιμώντας πως υπάρχει προσπάθεια προστασίας της κυβέρνησης Καραμανλή.

«Είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας έχει κάνει συμφωνίες ασυλίας με ένα μέρος της ελληνικής δεξιάς, κατ΄ αρχάς ένα μέρος της ελληνικής δεξιάς είναι ο εταίρος του ο κ. Καμμένος η ΑΝΕΛ που είναι ένα μέρος της πολύ σκληρής δεξιάς» δήλωσε.

Ερωτηθείς εάν εννοεί τον Κώστα Καραμανλή, ο Ευάγγελος Βενιζέλος απάντησε: «Και ο κ. Καραμανλής βεβαίως, πιστεύω ότι υπάρχει μία προσπάθεια προστασίας του κ. Καραμανλή και της κυβέρνησής του.»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πάντως ότι το κόμμα του θα στηρίξει την σύσταση της επιτροπής «για να καταγραφεί ιστορικά η προσπάθειά μας» και εκτίμησε πως η επιτροπή πρέπει να είναι διαρκής για να εξετάσει και «τι κάνει τώρα ο κ. Τσίπρας με τον κ. Βαρουφάκη».

«Θα στηρίξουμε την πρόταση κατ΄ αρχάς γιατί εμείς θέλουμε την Εξεταστική Επιτροπή ως ένα φόρουμ, ως βήμα, για να γίνει ένας σοβαρός διάλογος, για να καταγραφεί η προσπάθειά μας, όλος ο αγώνας μας» δήλωσε.

«Θέλουμε την Επιτροπή αυτή ως μια Επιτροπή διαρκή, μια Επιτροπή που θα εξετάζει τι κάνει τώρα ο κ. Τσίπρας με τον κ. Βαρουφάκη. Τα λάθη, το κόστος που πληρώνει η χώρα (...) Αυτό όλο δεν είναι ένα αντικείμενο έρευνας; Και το μνημόνιο ΙΙΙ στο οποίο θα πάμε τον Ιούνιο με το όνομα νέα αναπτυξιακή συμφωνία;» πρόσθεσε.