Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Μαξίμου για Κατρούγκαλο: Πού είναι το σκάνδαλο;



 «Πού είναι το σκάνδαλο;» αναρωτιούνται κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής
Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος διόρισε ως ειδικούς συμβούλους στο υπουργείο δύο νεαρές δικηγόρους, οι οποίες εργάζονταν στο δικηγορικό του γραφείο.

Όπως υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές, από τις τρεις δικηγόρους που στελέχωσαν ως μετακλητές συνεργάτιδες το πολιτικό γραφείο του κ. Κατρούγκαλου, η μεν πρώτη ήταν η μετακλητή επιστημονική συνεργάτης του ως ευρωβουλευτή, η δεύτερη ολοκλήρωσε πρόσφατα το διδακτορικό της στη Σορβόννη (με τον κ. Κατρούγκαλο ως συν-εισηγητή), χωρίς να δικηγορεί πουθενά, και η τρίτη δούλευε σε τρίτο, άσχετο δικηγορικό γραφείο.

Η επιλογή τους, όπως τονίζεται σε σχετικό σημείωμα, έγινε λόγω της σχέσης εμπιστοσύνης μαζί τους και της ειδίκευσής τους στο δημόσιο δίκαιο, βασικό αντικείμενο του υπουργείου.

Στην τέταρτη συνάδελφο, όπως προκύπτει από την Διαύγεια, το Δ.Σ. της εταιρείας «Κοινωνία της Πληροφορίας» αναθέτει μια ιδιαίτερα σύντομη (τρίμηνη) σύμβαση, ενόψει των συσσωρευμένων νομικών εκκρεμοτήτων της εταιρείας αυτής, παρατηρούν κυβερνητικοί κύκλοι.

«Πού είναι το σκάνδαλο; Και δεν είναι ντροπή η προσπάθεια εμπλοκής στη συνωμοσία σπίλωσης νέων επιστημόνων;», αναρωτιούνται οι ίδιες κυβερνητικές πηγές