Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Κατρούγκαλος: Είναι ντροπή η προσπάθεια εμπλοκής στη συνωμοσία σπίλωσης νέων επιστημόνων



Για συνωμοσία σπίλωσης μιλά ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κατρούγκαλος με αφορμή δημοσίευμα κατά το οποίο διόρισε συνεργάτες του ως ειδικούς συμβούλους στο υπουργείο.

Όπως μάλιστα σημειώνεται στο σχετικό ΦΕΚ που δημοσιεύει η εφημερίδα, ο κ. Κατρούγκαλος δίνει στις δύο κυρίες τη δυνατότητα  να εξαιρεθούν της αναστολής του δικηγορικού λειτουργήματος, ως είθισται στις περιπτώσεις άλλων συναδέλφων τους,  με αντίστοιχα κρατικά αξιώματα.

Ολόκληρη η απάντηση που έρχεται από το πολιτικό γραφείο του κ. Κατρούγκαλου έχει ώς εξής:
«Από τις τρεις δικηγόρους που στελέχωσαν  ως μετακλητές συνεργάτιδες το πολιτικό γραφείο του κ. Κατρούγκαλου η μεν πρώτη ήταν η μετακλητή επιστημονική συνεργάτης του ως ευρωβουλευτή, η δεύτερη ολοκλήρωσε πρόσφατα το διδακτορικό της στη Σορβόννη (με τον κ. Κατρούγκαλο ως συν-εισηγητή), χωρίς να δικηγορεί πουθενά, και η τρίτη δούλευε σε τρίτο, άσχετο δικηγορικό γραφείο.

Η επιλογή τους έγινε λόγω της σχέσης εμπιστοσύνης μαζί τους και της ειδίκευσής τους στο δημόσιο δίκαιο, βασικό αντικείμενο του Υπουργείου.

Στην τέταρτη συνάδελφο, όπως προκύπτει από την Διαύγεια,  το ΔΣ της εταιρίας «Κοινωνία της Πληροφορίας» αναθέτει μια ιδιαίτερα σύντομη (τρίμηνη) σύμβαση, ενόψει των συσσωρευμένων νομικών εκκρεμοτήτων της εταιρίας αυτής.

Πού είναι το σκάνδαλο; Και δεν είναι ντροπή η προσπάθεια εμπλοκής στη συνωμοσία σπίλωσης νέων επιστημόνων;».