Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Δραγασάκης: Υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας - Να τηρήσουν τη συμφωνία και οι θεσμοί



Μόλις ένας μήνας και κάτι ημέρες χρειάστηκε η κυβέρνηση για να αποδείξει αυτά που πολλοί υποστήριζαν πριν τις εκλογές.
Οτι εκτός από τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Τσίπρας και οι βουλευτές του θα πρέπει να τα βγάλουν πέρα και με την απίστευτη ασυννενοησία και διαφορετικότητα των απόψεων. 

Λίγες ώρες, μετά τις διαβεβαιώσεις από κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης και γενικούς γραμματείς "κλειδιά" για την ομαλή λειτουργία του κυβερνητικού σχηματισμού, ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ρευστότητας, έρχεται, όχι όποιος και όποιος, αλλά ο αντπρόεδρος της κυβέρνησης, να τους εκθέσει όλους...

«Εμείς τιμούμε τη συμφωνία περιμένουμε να την τηρήσουν και οι θεσμοί» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, αφήνοντας αιχμές για την στάση της ΕΚΤ, παραδεχόμενος, παράλληλα ότι υπάρχει θέμα ρευστότητας!

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο κ. Δραγασάκης είπε ότι «η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου ήταν δύσκολη συμφωνία, αφού χρειάστηκαν τρία Eurogroup. Τελικά την πετύχαμε. Είναι η βάση για να πάμε από εδώ και πέρα, η βάση για να πάμε μπροστά. Διαβάζω τη σημερινή απόφαση της ΕΚΤ που δεν έχει ενσωματώσει τη συμφωνια που επετεύχθη. Ίσως περιμένει τη συνεδρίαση του Εurogroup της Δευτέρας».

Ο κ. Δραγασάκης αναγνώρισε βέβαια πως υπήρχαν και θετικά μηνύματα από τον επικεφαλής της ΕΚΤ, όπως το γεγονός ότι τόνισε πως οι ελληνικές τράπεζες δεν έχουν πρόβλημα. Παράλληλα, είπε ακόμα ότι η πέμπτη αξιολόγηση έχει τελειώσει.

Για τη ρευστότητα ανεφερε ότι «το πρόβλημα υπάρχει, αλλά δεν είναι οξύ» κάνοντας λόγο για άλλη μεταχείριση το 2012. «Να μας πει πει η ΕΚΤ γιατί υπάρχει αυτή η διαφορετική μεταχείριση σε σχέση με το 2012» τόνισε.

Ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι τη Δευτέρα θα πάει στις Βρυξέλλες ο κ. Βαρουφάκης «με ένα συγκεκριμένο πακέτο και όπου χρειαστεί υπάρχουν αριθμοί» και πρόσθεσε ότι «είμαστε στο στάδιο εξειδίκευσης της συμφωνίας. Μέρος της εξειδίκευσης θα παρουσιαστεί στο Eurogroup της Δευτέρας. Το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων θα είναι δικό μας, θα έχει τη σφραγίδα της ελληνικής κυβέρνησης.

Παράλληλα τόνισε ότι «δεν υπάρχει θέμα να έρθουν στην Αθήνα στελέχη των θεσμών. Συζητούμε με τα θεσμικά όργανα της ΕΕ. Το μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας έχει αλλάξει. Ό,τι συμβαίνει στη χώρα θα γίνεται με απόφαση της κυβέρνησης».

Τόνισε ακόμα ότι «η επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης θα είναι η αποτυχία των κυβερνήσεων που εγκλωβίστηκαν στις πολιτικές των μνημονίων».

Ο Γ. Δραγασάκης αρνήθηκε το ενδεχόμενο για τρίτο πακέτο λεγοντας: «Η εποχή των μνημονίων έχει τελειώσει.Έχουμε ανθρωπιστικά φαινόμενα που θυμιζουν εποχές πολέμου. Σήμερα επιχειρούμε να περάσουμε από την εποχή των μνημονίων σε ένα νέο συμβόλαιο».

Ο αντιπροέδρος της κυβέρνησης ανέφερε ότι δεν έχουν «καμία βάση» τα περί δυσαρέσκειας για τον κ. Βαρουφάκη. «Είμαστε μια ομάδα συμπαγής γιατί είμαστε συμπληρωματικοί» τόνισε, λεγοντας ότι σε μία ορχήστρα δεν μπορούν να ακούγονται όλοι με τον ίδιο τρόπο.

Σε ερώτηση για το σε ποιον απευθυνόταν το «όποιος βγαίνει συνέχεια στα φώτα της δημοσιότητας, καίγεται» ανέφερε χαρακτηριστικά «το είπα για τον εαυτό μου».

«Υπάρχουν δυνάμεις που δεν ήθελαν ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κυβέρνηση, αλλά έγινε, δεν ήθελα να πάει καλά. Υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν να δημιουργήσουν προβλήματα στο εσωτερικό της κυβέρνησης» είπε ακόμα.

«Δεν θυμάμαι στην Ελλάδα κυβέρνηση να έχει κάνει έναν μήνα και να υπάρχουν τόσο μεγάλες απαιτήσεις», είπε, σημειώνοντας ότι «πρέπει να επιταχύνουμε όλοι το έργο μας».