Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Τι είπε ο Τσίπρας μετά την έκτακτη σύσκεψη για τις πλημμύρες από την κακοκαιρία;



«Είναι κρίσιμες ώρες. Στεκόμαστε στο πλευρό των πλημμυροπαθών», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, έπειτα από την ολοκλήρωση της έκτακτης σύσκεψης στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι, για τις πλημμύρες από την κακοκαιρία, κυρίως στην Ήπειρο και ειδικότερα στην Άρτα.

«Πρώτο μας καθήκον σήμερα είναι να ενεργοποιήσουμε την Πολιτεία και από από αύριο να επουλώσουμε τις πληγές», τόνισε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι το σημαντικότερο όλων είναι ότι «δεν κινδύνευσε και δεν κινδυνεύει καμία ανθρώπινη ζωή».

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη πως το Μετσόβιο Πολυτεχνείο προσφέρει δωρεάν τη μελέτη αποκατάστασης του γεφυριού της Πλάκας.

Σημειώνεται πως στη σύσκεψη, ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε αναλυτικά από τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγο Βασίλη Παπαγεωργίου και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ αντιστράτηγο Δημήτρη Τσακνάκη, για την κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές που πλήττονται, ενώ μίλησε και με τον αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου Βασίλη Ψαθά, ειδικότερα για τον νομό Άρτας, όπου έχουν εκκενωθεί τέσσερα χωριά.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για την κατάρρευση του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας, ενώ έδωσε εντολή να φύγει αμέσως κλιμάκιο του υπουργείο Υποδομών από τη Θεσσαλονίκη, καθώς και κλιμάκιο του υπουργείου Πολιτισμού από την Αθήνα τα οποία θα εξετάσουν όλα τα ιστορικά μνημεία της περιοχής, μεταξύ των οποίων και το ιστορικό Γεφύρι της Άρτας καθώς και το τι μπορεί να γίνει με το Γεφύρι της Πλάκας που κατέρρευσε.

Τον πρωθυπουργό συνόδευαν και συμμετείχαν στη σύσκεψη οι υπουργοί Εσωτερικών και Δημόσιας Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης, Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης και οι αναπληρωτές υπουργοί Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.