Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ο αυστραλιανός Τύπος "βλέπει" συμφωνία με τους Ευρωπαίους παρά τις διαφωνίες



Την εκτίμηση ότι στο τέλος θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και ΕΕ διατυπώνει, σχεδόν στο σύνολό του, ο αυστραλιανός τύπος, που συνεχίζει να δίνει μεγάλη δημοσιότητα στα τεκταινόμενα στην Ελλάδα μετά τις εκλογές της Κυριακής.

«Στο τέλος, καμιά πλευρά δεν θα ικανοποιηθεί απόλυτα αλλά σίγουρα υπάρχει περιθώριο για ένα συμβιβασμό» γράφει η εφημερίδα The Weekend Australia. H ίδια εφημερίδα σημειώνει πως μπορεί οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα να μην έχουν ολοκληρωθεί αλλά συγκρινόμενες με την Ιταλία ή τη Γαλλία δεν υστερούν. «Οπότε δικαιολογημένα και η Ελλάδα απαιτεί ίση αντιμετώπιση.

Η εφημερίδα Sunday Age στέκεται ιδιαίτερα στη συνάντηση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και του εκπροσώπου των επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και σημειώνει πως «η Ελλάδα διαγράφει το μνημόνιο και ζητά ένα νέο τρόπο διαπραγμάτευσης για μια άλλη συμφωνία».

Η εφημερίδα The Australian Financial Review γράφει πως «η ελληνική τραγωδία επέστρεψε στη κεντρική σκηνή της ευρωζώνης όπου επικρατεί νευρικότητα» ενώ το ABC και η SBS στέκονται στη δήλωση της "Αγγ. Μέρκελ που αποκλείει το ενδεχόμενο «κουρέματος» του ελληνικού χρέους.