Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ο τουρκικός Τύπος για τα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών



«Η μεγάλη νίκη του Τσίπρα» γράφει η Sabah για τις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα και τις χαρακτηρίζει «ιστορικές» και «τις πιο κρίσιμες εκλογές που πραγματοποιήθηκαν μετά το 1974».

«Η νίκη της Αριστεράς στη γείτονα» γράφει η POSTA και τονίζει ότι «οι εκλογές έγιναν κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης στην ιστορία της Ελλάδος».

«Νίκη της Ριζοσπαστικής Αριστεράς» γράφει η Milliyet και τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, αντιτίθεται στη οικονομική πολιτική που ασκείται.

«Η νίκη του Τσίπρα στη γείτονα», γράφει η Takvim.

Η Star, τονίζει ότι η Ελλάδα, δίνει μάχη με την οικονομική επιβίωση και «ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί φόβους για παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ».

«Αριστερό χτύπημα στην ΕΕ» χαρακτηρίζει η Haberturk τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και προαναγγέλλει σύγκρουση με την ΕΕ και το ΔΝΤ.

«Η ελπίδα έγραψε ιστορία», γράφει η Cumhuriyet και τονίζει ότι «ο ελληνικός λαός οδήγησε στην εξουσία τον ΣΥΡΙΖΑ, που απορρίπτει τις πολιτικές της ΕΕ και του ΔΝΤ».

«Εκλογές στη γείτονα, πανικός στην ΕΕ», γράφει η Aksam και τονίζει ότι «ο νικητής των εκλογών έχει υποσχεθεί τον τερματισμό της πολιτικής λιτότητας και στην άρνηση πληρωμής των εξωτερικών χρεών».

Η Taraf αναφέρεται στην πρώτη σελίδα στις ελληνικές εκλογές, με τον τίτλο «Περίοδος ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα» και μιλά για «ιστορικές εκλογές».

«Ο νικητής των εκλογών στη γείτονα, ο ΣΥΡΙΖΑ» γράφει η Zaman και τονίζει ότι ο νικητής των εκλογών έχει υποσχεθεί να ξεκινήσει νέες διαπραγματεύσεις με την Ευρώπη.

«Ο Robin Hood πρωθυπουργός», γράφει Vatan και τονίζει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε μεγάλη νίκη και έχει υποσχεθεί ότι «θα τα πάρει από τους πλούσιους και θα τα δώσει στους φτωχούς».