Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Κωνσταντοπούλου: «Σήμερα τερματίζεται ο βίος της κυβέρνησης»



Σήμερα τερματίζεται ο κυβερνητικός σας βίος και σύντομα θα ανοίξει ένας κύκλος πάταξης της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής που εσείς ανοίξατε» είπε η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου στην Βουλή απευθυνόμενη  προς τα υπουργικά έδρανα  με αφορμή την συζήτηση στην ολομέλεια του τελευταίου νομοσχεδίου εως την τελική εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «το διάγγελμα Σαμαρά αποτελεί περίτρανη ομολογία του παρασκηνίου που άνοιξε τον περασμένο Ιούνιο όταν ο πρωθυπουργός και οι επιτελείς του έλεγαν ότι υπάρχουν διαθέσιμοι 180 βουλευτές. Το διάγγελμα εκθέτει και την εισαγγελική αρχή που έσπευσε να κλείσει τον φάκελο που σήμερα είναι και πάλι ανοικτός. Το παρασκήνιο γίνεται πλέον προσκήνιο από την τοποθέτηση του πρωθυπουργού» και επανέλαβε την φράση του πρωθυπουργού με την οποία άφησε ανοικτό ενδεχόμενο διεύρυνσης του κυβερνητικού σχήματος με ανεξάρτητους βουλευτές που θα ψηφίσουν Πρόεδρο.

«Οσοι ψηφίσουν Πρόεδρο θα λάβουν ως αντάλλαγμα θέση στο διευρυμένο κυβερνητικό σχήμα. Αυτό αποτελεί ομολογία επαίσχυντης προσπάθειας να υπονομευτεί και να καταργηθεί η εξουσία του κοινοβουλίου και να υποταχθεί σε σκοπιμότητες που δεν έχουν σχέση με την δημοκρατία».

Αναφορικά με την τροπολογία που προβλέπει την δίμηνη παράταση του μνημονίου είπε ότι «Δεν έχει σχεση με δημοκρατία η ΠΝΠ που επιδιώκετε να παραταθείτε για λογαριασμό της επόμενης κυβέρνησης από δικαιώματα και ενστάσεις. Δεν πρόκειται με απαράδεκτη τροπολογία να δεσμεύσετε την επόμενη κυβέρνηση ότι δεν θα προσβάλει ρήτρες που προσβάλουν θεμελιώδεις αρχές της Δημοκρατίας».