Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Πως έγινε η συνεργασία Χαϊκάλη-Λαζόπουλου στην «υπόθεση δωροδοκίας»



 Λίγα 24ωρα πριν από τη δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας και το πολιτικό σκηνικό έχει πάρει κυριολεκτικά φωτιά.
"Λάδι στη φωτιά" έριξε ο Λάκης Λαζόπουλος, καθώς οι καταγγελίες για απόπειρα δωροδοκίας του βουλευτή Π. Χαϊκάλη από τον Γιώργο Αποστολόπουλο, οδήγησαν σε πολιτικό «σεισμό», «βόμβες» από ανεξάρτητους βουλευτές και μηνύσεις από τον Αντώνη Σαμαρά και άλλους θιγόμενους από αυτή την υπόθεση. Ο ηθοποιός όμως δεν ήταν μόνο εκείνος που έκανε την αποκάλυψη σε τηλεοπτική του συνέντευξη, αλλά το πιο σημαντικό ήταν το ότι εκείνος επεξεργάστηκε το επίμαχο υλικό.

Οπως ανέφερε το βράδυ της Παρασκευής ο κ. Χαϊκάλης, το υλικό που έχει παραδοθεί στη βουλή και τους πολιτικούς αρχηγούς είναι μονταρισμένο, ενώ, επισήμανε ότι την τεχνική επιμέλεια έχει κάνει ομάδα της εμπιστοσύνης του Λάκη Λαζόπουλου. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, το αμοντάριστο υλικό παρέλαβε ομάδα τεχνικών που είναι της εμπιστοσύνης του κ. Λαζόπουλου με στόχο να δημιουργηθεί ένα μικρό δείγμα, όπως ανέφερε, και να βγάλει θορύβους, βόμβους και άλλα.

Χαϊκάλης: «Γιατί επέλεξα τον Λαζόπουλο»
Στα ερωτήματα για την εμπλοκή του κ. Λαζόπουλου στην υπόθεση, ο κ. Λαζόπουλος εξήγησε ότι είναι ένα πρόσωπο απόλυτης εμπιστοσύνης για εκείνο, ενώ πρόσθεσε ότι το έκανε και επειδή «αν το έβγαζε εκείνος σε μία εκπομπή δεν θα είχε νομικά προβλήματα, καθώς δεν θα είχε κάνει εκείνος την υποκλοπή, απλά θα είχε στα χέρια του το υλικό».

Αρκετές ώρες νωρίτερα, το πρωί της Παρασκευής, όλα ξεκίνησαν με τον κ. Λαζόπουλο να αναφέρει στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη πως όχι μόνο έχει ακούσει για απόπειρα χρηματισμού βουλευτή, αλλά το έχει δει και να συμβαίνει. «Εχω και έναν άλλο βουλευτή που μέσα από την κουβέντα κατάλαβα ότι όχι απλώς έγινε απόπειρα χρηματισμού του, αλλά τα πήρε κιόλας», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Λαζόπουλος, ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται για την Ξουλίδου. «Εχω δει και έχω ακούσει το υλικό. Μιλάμε λίγο χρόνο πριν το δείτε. Αυτά τα στοιχεία έχουν κατατεθεί και στον εισαγγελέα», σημείωσε ο Λάκης Λαζόπουλος.

Από εκεί και πέρα οι εξελίξεις έγιναν με ρυθμό «ντόμινο», με τη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν ο Παύλος Χαϊκάλης και ο Πάνος Καμμένος, ενώ ήρθε στο φως της δημοσιότητας και το επίμαχο βίντεο, με τους διαλόγους του βουλευτή που έκανε την καταγγελία και του φερόμενου ως μεσάζοντα, του Γιώργου Αποστολόπουλου.

Πλέον το λόγο παίρνει ο εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, καθώς σήμερα το μεσημέρι θα βρεθεί ενώπιόν του ο Γιώργος Αποστολόπουλος, ενώ εντός του σαββατοκύριακου αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν τόσο ο Παύλος Χαϊκάλης, όσο και ο Λάκης Λαζόπουλος.

Με τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ να επιδίδονται σε πόλεμο ανακοινώσεων με αφορμή τις αποκαλύψεις και τον Αντώνη Σαμαρά να μηνύει τον κ. Χαϊκάλη για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση, ο Αδωνις Γεωργιάδης με διαδοχικές τοποθετήσεις του υποστηρίζει ότι η εμπλοκή του κ. Λαζόπουλου στην υπόθεση αποδεικνύει εμπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η εμπλοκή του Λάκη Λαζόπουλου σε όλο αυτόν τον βούρκο, αποδεικνύει ότι πίσω απ" όλα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ! Ας μην κοροϊδευόμαστε» έγραψε αρχικά την Παρασκευή στο Twitter ο κ. Γεωργιάδης, ενώ με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ανέφερε «Ο κ. Λαζόπουλος κάθε Τρίτη κάνει προπαγάνδα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ επί δύο ώρες. Αυτός ο άνθρωπος αποφάσισε να βγάλει να βγάλει στη δημοσιότητα τρεις μέρες πριν από τη δεύτερη ψηφοφορία αυτό το βίντεο» και ανέφερε ότι ο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ευθύνη να αποκλείσει από τα ψηφοδέλτιά του τον κ. Παραστατίδη και τον κ. Βουδούρη, για τις δηλώσεις της Παρασκευής. «Αλλιώς ο Τσίπρας θα έχει νομιμοποιήσει την αθλιότητα και θα αποδειχθεί ότι όλα αυτά που ζούμε έχουν ως ενορχηστρωτή τον ίδιο Αλέξη Τσίπρα, τον Νίκο Παππά και τον υπόλοιπο ΣΥΡΙΖΑ».

Η επιτροπή Δεοντολογίας

Στο μεταξύ, το Σάββατο το πρωί ξεκίνησε η συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας η οποία καλείται να συζητήσει τα θέματα που ανέκυψαν μετά τις καταγγελίες Καμμένου - Χαϊκάλη περί επιχείρησης χρηματισμού ενόψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στην αίθουσα που συνεδριάζει η Επιτροπή, έχει εγκατασταθεί σύστημα προβολής, για το ενδεχόμενο που αποφασιστεί να παρουσιαστεί ενώπιον των μελών της Επιτροπής το βιντεοσκοπημένο υλικό. Την ίδια ώρα βουλευτές - μέλη της Επιτροπής υπογραμμίζουν την ανάγκη να συζητηθούν και οι χθεσινοβραδινές δηλώσεις Βουδούρη και Παραστατίδη.