Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Μητσοτάκης: Δεν με πείθει ο Φώτης Κουβέλης για Πρόεδρος Δημοκρατίας



«Δεν τίθεται θέμα αλλαγής υποψηφίου στην τρίτη ψηφοφορία» για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, απορρίπτοντας κατηγορηματικά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για σενάρια αντικατάστασης του Σταύρου Δήμα με τον Φώτη Κουβέλη για την ψηφοφορία της 29ης Δεκεμβρίου.
Τόνισε μάλιστα πως οι «μεταμορφώσεις» του κ. Κουβέλη δεν τον έχουν πείσει πως «θα ήταν κατάλληλο» πρόσωπο για τον προεδρικό θώκο.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε έκκληση σε όλους τους ανεξάρτητους βουλευτές αλλά και τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να «αναλάβουν τις ευθύνες τους» και να ψηφίσουν τον κ. Δήμα.

«Δεν αντιλαμβάνονται πού οδηγείται η χώρα; Πριονίζουν το κλαδί στο οποίο κάθονται και οι ίδιοι», τόνισε, προσθέτοντας πως αν υπάρξουν πρόωρες εκλογές η προεκλογική περίοδος θα αρκούσε για να «δυναμιτίσει όλη την πρόοδο που έχει υπάρξει στην οικονομία».

Αναφερόμενος δε στην πρόταση των Οδυσσέα Βουδούρη και Θόδωρου Παραστατίδη ότι βουλευτές που καταψήφισαν τον προϋπολογισμό αλλά υπερψήφισαν τον κ. Δήμα θα πρέπει να απέχουν από τις δυο επόμενες ψηφοφορίες για Πρόεδρο, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για προσπάθεια να ριχθεί ο πολιτικός διάλογος «στο βόθρο».

Σημείωσε δε πως πρέπει και τα κόμματα, και ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ, να επιδείξουν «ευθύνη» να μην περιλάβουν τους κυρίους Βουδούρη και Παραστατίδη στα ψηφοδέλτιά τους.

«Θα ήταν πράξη ευθύνης από τον κ. Τσίπρα» να μην τους συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια της Κουμουνδούρου, συμπλήρωσε.