Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

ΑΝΕΛ: Καταθέτει σήμερα η Ξουλίδου για τα 3 εκατομμύρια



Με την κατάθεση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Σταυρούλας Ξουλίδου η οποία σε τηλεοπτική εκπομπή κατήγγειλε απόπειρα δωροδοκίας της με 3 εκατ. ευρώ αρχίζει σήμερα ο δεύτερος κύκλος ερευνών για ενδεχόμενη δωροδοκία πολιτικών προσώπων προκειμένου να εξασφαλιστούν οι 180 βουλευτές για την εκλογή Πρόεδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.
Στο πλαίσιο της νέας προκαταρκτικής εξέτασης ο εισαγγελέας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος κάλεσε σήμερα(27/11) ως πρώτη μάρτυρα την κ. Ξουλίδου προκειμένου να δώσει ονόματα και διευθύνσεις σε σχέση με τη σοβαρότατη καταγγελία της, την οποία επιβεβαίωσε τηλεφωνικά κατά τη διάρκεια της εν λόγω εκπομπής και ο αρχηγός των ΑΝΕΛ Π. Καμμένος.

Η κ. Ξουλίδου υποστήριξε σε τηλεοπτική εκπομπή οτι «γαλάζιο στέλεχος μου πρότεινε χρηματικό ποσό για να ψηφίσω Πρόεδρο της Δημοκρατίας». Πρόταση, με την οποία, όπως της είπε, θα έλυνε το οικονομικό πρόβλημα της ζωής της. Μαλιστα κατα την κ. Ξουλίδου το συγκεκριμένο πρόσωπο της ανέφερε ότι «τα ποσά για αυτές τις περιπτώσεις φτάνουν τα 2 με 3 εκατ. ευρώ».

Στη συνέχεια ο κ. Καμμένος επιβεβαίωσε ότι υπήρξε προσπάθεια χρηματισμού βουλευτή με 3 εκατ. ευρώ, ενώ κατονόμασε καποιον " Γ. Σούκουρη κομματικό στέλεχος της ΝΔ", ως το πρόσωπο που επιχείρησε να δωροδοκήσει.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη είχε και πάλι παρέμβει, όπως και στην περίπτωση της κ. Ξουλίδου, μετά από σχετικές δηλώσεις του εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη.

Τότε είχε διαταχθεί η διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας εξετάστηκαν πολλοί μάρτυρες, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει τελεστή η αξιόποινη πράξη της δωροδοκίας βουλευτή.

Τελικά η έρευνα αυτή τέθηκε στο αρχείο καθώς με βάση το συγκεντρωθέν υλικό κρίθηκε ότι δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις τέλεσης ή απόπειρας τέλεσης του αδικήματος της δωροδοκίας βουλευτή.