Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Συμφωνία Μητσοτάκη-ΠΑΣΟΚ για το Δημόσιο



Η συμφωνία, που αφορά τα ανοιχτά θέματα του Δημοσίου, θα παρουσιαστεί στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο για τελική έγκριση.

Λύση στις διαφορές ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και Κυριάκο Μητσοτάκη βρέθηκε σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα την Παρασκευή μεταξύ του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, του υπουργού Επικρατείας και αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ.

Η συμφωνία, που αφορά τα ανοιχτά θέματα του Δημοσίου, θα παρουσιαστεί στον πρωθυπουργό και τον κ. Βενιζέλο για τελική έγκριση.

Μιλώντας εν τω μεταξύ σε κομματική σύσκεψη του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε πως η παράταξη συνεχίζει στην πορεία με στόχο την επίτευξη του στόχου της ολοκλήρωσης του προγράμματος εξόδου της χώρας από το μνημόνιο και την αλλαγή σχέσης με την τρόικα, όπου το ΔΝΤ θα παρέχει μόνο τεχνική βοήθεια, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη που μίλησαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε, επίσης, ότι το ΠΑΣΟΚ παραμένει στη θέση του ότι δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο, ούτε νέος δανεισμός από τον μηχανισμό στήριξης. Ο όποιος δανεισμός χρειαστεί η χώρα θα γίνει, είπε, από τις αγορές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι κατά τη διαπραγμάτευση με την τριμερή δεν πρόκειται να ανοίξει το ασφαλιστικό, ούτε το θέμα των ομαδικών απολύσεων. Είπε επίσης ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να ενισχυθεί η λειτουργική ανεξαρτησία της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.