Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Θέμα εκλογών θα θέσει ο Τσίπρας σε Παπούλια τη Δευτέρα



Θέμα πολιτικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης, και άρα εκλογές, αναμένεται να θέσει ο Αλέξης Τσίπρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στη συνάντηση της Δευτέρας.

Θέμα πολιτικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης, και άρα εκλογές, θα θέσει σύμφωνα με πληροφορίες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατά τη συνάντησή τους τη Δευτέρα.

Από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα θα επιδιωχθεί πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, να ριχθεί βάρος στην οικονομία και τον εσφαλμένο δρόμο της κυβέρνησης. Η εκτίναξη του χρέους και τα 11,5 δισ του ΤΧΣ θα είναι στο μενού της συνάντησης, μια συνάντηση που έρχεται μετά την αντίστοιχη με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, ως εκ τούτου διαπιστώνεται κλιμάκωση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αντιμετώπιση του προβλήματος του δημόσιου χρέους μπορεί να γίνει μόνο από μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή, είναι η πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και ότι θα μπορούσε να συμφωνηθεί το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον κ. Κ. Παπούλια, αλλά μόνο κατόπιν εκλογών.

Σύμφωνα τέλος με πηγές της Κουμουνδούρου, η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ήταν στις προθέσεις του Αλ. Τσίπρα εδώ και καιρό, καθορίστηκε όμως για τη τη Δευτέρα, χωρίς αυτό να συνδέεται από το επιτελείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τη συνάντηση Παπούλια -Σαμαρά την ίδια ημέρα.