Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση Αβραμόπουλου – Μεϊμαράκη



Ο πρόεδρος της Βουλής,  Ευάγγελος Μεϊμαράκης δέχθηκε σήμερα  τον τέως Υπουργό Άμυνας κ.  Δημήτρη Αβραμόπουλο.

«Η σημερινή μας  συνάντηση σφραγίζει Κοινοβουλευτικά το τέλος μιας δεκαετούς και πλέον πορείας μου στη Βουλή, αλλά έτσι το όρισαν οι καιροί» δήλωσε ο Δ. Αβραμοπουλος  λίγο πριν αναλάβει επίσημα τα καθήκοντα του στην Ε.Ε.

«Θα ήθελα να παρακαλέσω μιας και αυτό δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά, να μεταφέρετε σε όλους τους συναδέλφους όλων των κομμάτων της Βουλής τα θετικότερα των συναισθημάτων μου. Και αναγνωρίζω εκεί που είμαι, όπως είπα και χτες δεν θα πάψω να εκπροσωπώ την πατρίδα μας, να συμμετέχω βέβαια στην προσπάθεια για την Ενιαία Ευρώπη, αλλά στην καρδιά μου μέσα θα είμαι πάντα ένας Έλλην πολιτικός που τιμήθηκε και τιμάται πολλά πολλά χρόνια  από τους πολίτες  της Αθήνας, στους οποίους, με την ευκαιρία, θέλω να στείλω ένα μήνυμα ότι θα μείνω συνεπής σε αυτό που με γνώριζαν και με διέκριναν  όλα αυτά τα χρόνια» επισήμανε.

Από την μεριά του ο ΠτΒ τόνισε οτι: «Είμαστε σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για την χώρα αλλά πιστεύω ότι θα καταφέρεις πάρα πολλά στο σημαντικό έργο που αναλαμβάνεις, διότι έχεις προχωρήσεις βαθμίδα-βαθμίδα και έχεις όλες αυτές τις εμπειρίες που απαιτούνται για να μπορέσεις να προσφέρεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και στην Ευρώπη και στην χώρα».

«Ξέρεις, συμβαίνει και κάτι πρωτόγνωρο. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που κάποιος φεύγει όχι μετά από ανασχηματισμό, ούτε γιατί άλλαξε η κυβέρνηση αλλά αποχωρεί για κάτι άλλο. Άρα οι δεσμοί παραμένουν ισχυροί. Τώρα κακά τα ψέματα. Βαγγέλη μου, πάνω απ’ όλα Έλληνες είμαστε.

Βεβαίως θα υπηρετήσουμε τη νέα μεγάλη μας χώρα και θα της μεταφέρουμε εκείνα που η εμπειρία μας έδωσε ώστε να ισχυροποιηθεί περισσότερο γιατί κακά τα ψέματα, το είπε και ο Γιούνκερ εξάλλου, είναι η πιο σημαντική περίοδος για την Ευρώπη» είπε ο κ. Αβραμόπουλος.