Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Βούλτεψη: Πλήγμα για την αξιοπιστία της χώρας ο λαϊκισμός του Τσίπρα



Πώς σχολίασε τις δηλώσεις του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από τη συνάντηση με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Στουρνάρα
Για λαϊκισμό κατηγόρησε την Πέμπτη τον Αλέξη Τσίπρα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, σχολιάζοντας τις δηλώσεις που έκανε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από τη συνάντησή που είχε με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Στουρνάρα.

Η κυρία Βούλτεψη είπε ότι ο κ. Τσίπρας παραδέχθηκε σήμερα πως όλα όσα έλεγε για τις τράπεζες «ήσαν εκτός πραγματικότητας», τονίζοντας ότι ούτε η ενημέρωση που έλαβε από τον κ. Στουρνάρα, ούτε οι σημερινές δηλώσεις του εκπροσώπου του ΔΝΤ, ούτε οι θετικές προσδοκίες από το επικείμενο νομοσχέδιο για τα «κόκκινα δάνεια», τον απέτρεψαν «από τον συνήθη λαϊκισμό του», έναν λαϊκισμό που -όπως τόνισε- «μόνο πλήγμα για την αξιοπιστία της χώρας στις διεθνείς αγορές επιδιώκει να προκαλέσει».

Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, ο κ. Τσίπρας παραδέχθηκε επίσης ότι τα 11,4 δισ. ευρώ του ΤΧΣ «δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για άλλους σκοπούς» και επομένως -ανέφερε- «στην ουσία παραδέχθηκε ότι αυτό που παρουσίασε ως «πρόγραμμα» στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται στον αέρα».

Παρ" όλα αυτά, σύμφωνα με την κυρία Βούλτεψη, ο κ. Τσίπρας «εξακολουθεί να καταθέτει τις …"προτάσεις" του και να μην καταλαβαίνει ότι πέφτει συνεχώς σε όλο και πιο οδυνηρές αντιφάσεις».