Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

ΣΥΡΙΖΑ σε Σαμαρά: Δεν συναινούμε στη συνέχιση του εγκλήματος



Η κυβέρνηση δεν μπορεί να ζητά τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχιση του εγκλήματος, επειδή η ίδια δεν θέλει και δεν μπορεί να διαπραγματευτεί την κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απαντώντας στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι η Σύνοδος Κορυφής ήταν άλλη μια ευκαιρία για τον Αντ. Σαμαρά ώστε να εγγυηθεί ότι η χώρα θα μείνει δεσμευμένη στους δανειστές.
Κατηγορεί επίσης τον πρωθυπουργό ότι «προσπαθεί να διανθίσει τη νέα μνημονιακή εποχή με αοριστολογίες που παραπέμπουν σε ένα νέο μνημόνιο με άλλο όνομα, αλλά τις ίδιες καταστροφικές δεσμεύσεις».

Χθες, Παρασκευή (24/10/2014) μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής και σε ερώτηση για το τι περιμένει από το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα ο κ. Σαμαράς ανέφερε:
«Όσο πιο ενωμένοι είμαστε για να βγούμε από το τούνελ, τώρα που οι αριθμοί έχουν επαληθεύσει τις προβλέψεις μας, τόσο καλύτερα. Θεωρώ ότι είναι σημαντικό και θα ήταν πιο ασφαλές για την Ελλάδα αν υπήρχε μια συναίνεση, έστω και ελάχιστη».