Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Υπερψηφίστηκε σε κλίμα αντιπαράθεσης η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα



Με αντεγκλήσεις μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε η συζήτηση στη Βουλή της τροπολογίας του υπουργείου Οικονομικών με την οποία  ρυθμίζονται τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο έως και 100 δόσεις, αλλά και επεκτείνεται η εισφορά αλληλεγγύης για δύο ακόμα χρόνια.

Η ρύθμιση ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (δεν υπήρξε αίτημα για διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας) από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ συντάχθηκε «με επιφυλάξεις» και η ΔΗΜΑΡ, αλλά και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «παρών» (προηγήθηκαν έντονες διαβουλεύσεις μεταξύ των στελεχών του για την τελική στάση τους ενώ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης το πρωί είχε αφήσει ανοικτό ακόμη και το ενδεχόμενο υπερψήφισης ).

Τέλος καταψήφισε το ΚΚΕ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας δικαιολογώντας τη θέση του κόμματος του προέβλεψε ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν θα λύσει τα προβλήματα και τις ανάγκες του ελληνικού λαού αλλά πολύ σύντομα τα δύο κυβερνητικά κόμματα θα βρεθούν αντιμέτωπα με μεγαλύτερα αδιέξοδα.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζει «απόλυτα» τη διάταξη για την εισφορά αλληλεγγύης που περιελήφθη στη ρύθμιση.

Α.Γεωργιάδης: Δεν είναι ρύθμιση ειναι...όνειρο και επανάσταση! 

«Δεν πρόκειται για απλή διάταξη η ρύθμιση για τις δόσεις. Είναι όνειρο και επανάσταση για κάθε επιχειρηματία και φορολογούμενο» αντέτεινε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ  Άδωνις Γεωργιάδης προκαλώντας θυμηδία, αλλά και αντιδράσεις στη πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αφήστε κυρία Φωτίου με 1,5 εκατομμύριο ευρώ στην τράπεζα ούτε εγώ θα έμπαινα στην ρύθμιση» προκάλεσε ο κ. Γεωργιάδης την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου.

Η προσωπική αναφορά του Αδ. Γεωργιάδη προκάλεσε νέα οργή στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ .

Εκείνος πάντως συνέχισε απτόητος την κριτική του φέροντας στη συζήτηση και το θέμα με την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου η οποία, υπενθύμισε, πριν εκλεγεί κατήγγειλε συμφέροντα και τώρα ψηφίζει τον προυπολογισμό του προκατόχου της Γιάννη Σγούρου.

Η Θεανώ Φωτίου ζήτησε όπως ήταν αναμενόμενο το λόγο επί προσωπικού και χαρακτήρισε τον κ. Γεωργιάδη «γκεμπελίσκο που λέει ανοησίες». Είπε πως την τελευταία εβδομάδα έχει γίνει στόχος επιθέσεων εξαιτίας των απόψεων της για το ελληνικό πανεπιστήμιο και καταχώρησε και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ στους κατηγόρους της.

Σε ότι αφορά την περιουσιακή της κατάσταση, είπε αιχμηρά ότι ούτε αυτή ούτε και οι συγγενείς της βρίσκονται στη λίστα Λαγκάρντ και ενημέρωσε τον κ. Γεωργιάδη ότι τα λεφτά που έβγαλε από την εργασία της είναι έντιμα και πάντως στο 1/10 από όσα είπε νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Ο Α. Γεωργιάδης ξαναπήρε το λόγο και μάζεψε άτσαλα όσα είπε για τις καταθέσεις της κ. Φωτίου.  «Το είχα διαβάσει σε μια λίστα στο διαδίκτυο. Αν κάνω λάθος διαψεύστε με. Δικαίωμα σας είναι να έχετε όσα έχετε. Δεν σας κατηγόρησα για φοροδιαφυγή αλλά για υποκρισία» είπε.