Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για το χρέος προτείνει ο Φώτης Κουβέλης



Τη σύγκληση συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να διαμορφωθεί εθνική συνεννόηση τουλάχιστον στο ζήτημα του χρέους, προτείνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Ο κ. Κουβέλης χαρακτηρίζει λάθος την επιμονή των κυβερνητικών εταίρων περί της βιωσιμότητας του χρέους και σημειώνει: Μπορούμε να αναζητήσουμε ένα θεσμικό τρόπο, όπως τη σύγκληση του συμβουλίου των αρχηγών των πολιτικών δυνάμεων, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για τα ζητήματα που έχουν σχέση με τις οικονομικές υποχρεώσεις της χώρας έναντι των δανειστών, την από κοινού αντιμετώπιση της διαπραγμάτευσης για την αναδιάρθρωση του χρέους...» είπε μιλώντας στο Action 24.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επισήμανε πως ο ελληνικός λαός οφείλει να ξέρει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και πρέπει να αναδιαρθρωθεί και τόνισε «δεν υπάρχει άλλος τρόπος από τη συστηματική και επίμονη διαπραγμάτευση, με συνεννοημένες όλες τις πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου»

Κάλεσε δε τους κ. Σαμαρά και Τσίπρα να σταματήσουν να τροφοδοτούν τεχνητή πόλωση.

Και τέλος δήλωσε πως η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να συμμετέχει σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.

Εν τω μεταξύ την πρώτη συνεδρίασή της, υπό την προεδρία του Φώτη Κουβέλη, πραγματοποίησε το πρωί η νέα Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, που εκλέχθηκε πρόσφατα από την ΚΕ του κόμματος.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, καθορίστηκαν οι αρμοδιότητες και οι τομείς ευθύνης κάθε μέλους.

Ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ , Θανάσης Θεοχαρόπουλος, εισηγήθηκε τον τρόπο που θα προωθηθεί το άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία με ειδικές θεματικές εκδηλώσεις, σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο και πρωτοβουλίες με πολιτικές θέσεις, εστιασμένες σε συγκεκριμένες ομάδες ενδιαφέροντος.