Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Αργά το απόγευμα η ψηφοφορία για τα ληξιπρόθεσμα



Αργά σήμερα το απόγευμα πρόκειται να ψηφιστούν από την Ολομέλεια του Σώματος οι τροπολογίες του υπουργείου Οικονομικών για την καταβολή των ληξιπρόθεσμων δόσεων (έως 100) προς το Δημόσιο, αλλά και την διατήρηση των Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης για δύο ακόμα χρόνια.

Λαμβάνοντας τον λόγο κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Γκίκας Χαρδούβελης σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη να εξυπηρετήσουν τις οφειλές τους προς το δημόσιο.

Τι λέει η Αντιπολίτευση

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, στον αντίποδα έχουν εστιάσει έως τώρα την κριτική τους στην διαδικασία και αυτό διότι πρέπει έως το απόγευμα να ψηφιστούν 10 ακόμα υπουργικές τροπολογίες, εκτός από τις δύο προαναφερόμενες.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας έκανε λόγο για «μειωμένης κοινοβουλευτικής εντιμότητας διαδικασίες», ενώ ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Αναγνωστάκης παρατήρησε ότι με την κατάθεση των τροπολογιών αυτών ανοίγει και επίσημα η έναρξη της εκλογικής περιόδου.

Δίνει οξυγώνο στην αγορά

Τη ρύθμιση για τις δόσεις προς το δημόσιο παρουσίασε και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, υποστηρίζοντας ότι θα δώσει «οξυγόνο στην αγορά».

Προεξόφλησε ότι στην ρύθμιση θα ενταχθούν 215.000 αυτοαπασχολούμενοι και το 99% των οφειλετών όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Ο ίδιος ανέφερε εξάλλου ότι οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία ανέρχονται 11 δις ευρώ.