Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Νέα συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου για τα ανοιχτά θέματα με την τρόικα



Νέα σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη το απόγευμα. 
Στο τραπέζι θα βρεθούν όλα τα ανοικτά κρίσιμα ζητήματα εν όψει της επιστροφής της τρόικας, τη στιγμή που οι ενδοκυβερνητικές τριβές γίνονται αισθητές με την κόντρα ΠΑΣΟΚ και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης να παίρνει διαστάσεις.

Εκτός από τις εξελίξεις στην οικονομία στη συνάντηση στο Μαξίμου, που είναι προγραμματισμένη για τις 6:00 το απόγευμα της Τετάρτης, θα υπάρξει και προετοιμασία για την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Πάντως το μπαράζ συσκέψεων δείχνει ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης δεν θα είναι εύκολη. Ήδη οι πληροφορίες μιλούν για εμπλοκή στο θέμα της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο και των κόκκινων δανείων.

Το θέμα συζητήθηκε σε διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, της οποίας προηγήθηκε συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Γκίκα Χαρδούβελη.

«Επειγόμαστε» σημείωσε κυβερνητικός παράγοντας που μετείχε στη σύσκεψη αναφερόμενος στην ανάγκη να υπάρξει λύση «πακέτο» για κόκκινα δάνεια και ρυθμίσεις οφειλών σε εφορίες και ταμεία.

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή με τους εκπροσώπους των δανειστών και μέσω ανταλλαγής email και τηλεδιασκέψεων επιδιώκει τις επόμενες μέρες έως τη Σύνοδο Κορυφής της Παρασκευής να κλείσει κρίσιμα ζητήματα.

Την ίδια ώρα η τρόικα ξεκαθαρίζει ότι ότι αν δεν σημειωθεί χειροπιαστή πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί και δεν καταρτιστούν τεκμηριωμένα σχέδια για τα ανοιχτά κρίσιμα θέματα, δεν βλέπουν τον λόγο να επιστρέψουν για να συνεχιστούν εκ τους σύνεγγυς οι διαπραγματεύσεις.