Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Σε ποια αμερικανική εταιρεία έχει αναθέσει ο Α.Τσίπρας τις διεθνείς δημόσιες σχέσεις του;



Σε αμερικανική εταιρεία lobbying έχει αναθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις διεθνείς δημόσιες σχέσεις τόσο του Αλέξη Τσίπρα, προσωπικά όσο και άλλων κορυφαίων παραγόντων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εβδομαδιαίας εφημερίδας Πρώτο Θέμα, ο ΣΥΡΙΖΑ επιζητεί συνεχώς διεθνείς επαφές κύρους στην προσπάθειά του να αποκτήσει διεθνή ερείσματα αλλά κυρίως να καθησυχάσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για μια ενδεχόμενη επικράτησή του στις εκλογές.

Στην προσπάθεια αυτή έχει προσληφθεί ένας εξειδικευμένος φορέας με έδρα την Αμερική για επικοινωνιακή στήριξη (δημιουργία δικτύου επαφών, κλείσιμο ραντεβού κ.λπ.).

Μάλιστα επισημαίνεται ότι ο φορέας αυτός συνέβαλλε –εκτός από τον Βάλτερ Μπάγερ του Ευρωπαϊκού Δικτύου Οργανισμών Αριστερού Θεωρητικού Προσατολισμού- στο να γίνει δεκτός ο κ. Τσίπρας από τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό, έστω και σε μια ιδιωτική ακρόαση χωρίς κανένα επίσημο χαρακτήρα.

Όπως αναφέρεται επίσης ο φορέας αυτός βοήθησε και στην πρόσκληση του κ. Τσίπρα στο Κόμο, ενώ εκεί τον έφερε σε επαφή με προσωπικότητες της παγκόσμιας οικονομικής ελίτ.

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας φέρεται να έχει πετύχει έως τώρα να γίνει αποδεκτός και από ομάδα προοδευτικών ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών που ακούν με ενδιαφέρον τα όσα έχει να πει.